Buna seara,
Va rog sa ma ajutati cu informatii despre procedura, taxe, legislatie, pasi de urmat, etc. pentru deschiderea unui second hand si separat, a unui magazin de haine noi.
Multumesc anticipat!
Multumesc, o sa transmit aceste informatii si sper sa se gaseasca o solutie cu banca, chiar daca s-a ajuns la executare silita.
Multumesc pentru raspuns. Am verficat cu colegii si partenerii din proiect si se pare ca e vorba doar de incadrarea bugetara a trainerilor la capitolul staff (permanent sau nu), deoarece exista si capitol separat de sub-contractare/colaboratori externi. Daca contractul deja s-a incheiat intre ONG-ul meu si cealalta organizatie (pt furnizarea trainerilor), cum putem explica si argumenta ca nu e vorba de o sub-contractare ci de un contract direct cu trainerii, aceasta fiind modalitatea dorita de ei? ONG-ul nostru nu are salariati permanenti, suntem angajati doar cand e un proiect (pe durata determinata) si fiecare colaboreaza cu ONG-ul incheind contract fie intre el ca PFA si ONG, firma sa-ONG, etc. deoarece nimeni nu vrea sa incheie contract de munca (din cauza taxelor f mari). Astfel, daca ONG-ul nu are o practica permanenta in a avea contracte de munca individuale cu colaboratorii, ci doar aceste tipuri de contractare in functie de preferinta colaboratorilor, cum se poate explica legal ca nu e vorba de o sub-contractare ci de modul de lucru al organizatiei? Multumesc!
Multumesc pentru raspunsul detaliat! Inca o precizare: in contractul de proprietate al imobilului exista o clauza de renta viagera facuta in favoarea bunicii proprietarului, ce se intampla in acest caz. Cunostinta mea nu a putut sa isi faca nici macar buletin fara acordul scris la notar sau prezenta bunicii sale. Care e procedura in acest caz? Aceasta clauza de renta viagera poate intarzia procedura de executare silita imobiliara?
Va intreb deoarece doamna in disuctie ar vrea sa platesca creditul pentru care exista executarea in urmatoarele 3-4 luni, trebuie sa stranga toti banii. Poate sa mearga la banca si sa faca cu ei o intelegere in acest sens?
Multumesc anticipat, ajutorul dvs. este apreciat si important!
Buna ziua,
as vrea sa stiu daca este legala solutia ca unei persoane sa i se aplice simultan proprire pe salariu si executare silita imobiliara, pt un credit de nevoi personale (fara ipoteca, pt care nu s-a garantat cu imobilul).
am o cunostinta care se afla in aceasta situatie, adica dupa ce i s-a pus poprire pe salariu (pe cuantumul de 1/3 din salariu), s-a trezit cu proces in instanta cu aceiasi firma de executori judecatoresti, prin care instanta a admis executarea silita imobiliara.
multumesc anticipat!
OK, am inteles, multumesc mult!
Va multumesc pentru raspunsul dvs. prompt si informatiile deosebit de utile pe care mi le-ati dat.
Inca nu mi-e f clar de ce nu putem face contract direct cu ONG-ul respectiv pentru plata trainerilor, ei spun ca au procedat asa in multe contracte din fonduri europene.
Buna seara,
va rog sa ma ajutati, sunt incepator in mediul ONG, as vrea sa stiu:
1. ce tipuri de contract poate incheia o organizatie non-guvernamentala cu traineri/ experti persoane fizice (care nu au firme proprii sau PFA) pt realizarea unor traininguri (orice alt contract in afara de contract de munca) si care e baza legala pt acestea (ce legi se aplica).
2. daca trainerii sunt deja colaboratori ai unei alte organizatii (sau fundatii), ONG-ul meu poate incheiat contract cu cealalta organizatie unde lucreaza trainerii (in baza contractului/ acordului de parteneriat, se stabileste ca organizatia va asigura 2 traineri pentru realizarea de trainguri)? Acest tip de contractare este una directa sau poate fi considerata ca sub-contractare? Va intreb deoarece e vorba de un proiect din fonduri nerambursabile in cadrul caruia trebuie sa organizam trainiguri insa trainerii cu care vrem sa lucram vor sa incheie contract cu propriul lor ONG iar ghidul de management al proiectului permite doar contractare (directa) nu si sub-contractare.
Multumesc anticipat, nu stiu care e practica in mediul ONG si as vrea sa ma lamuresc.