avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 880 soluții astăzi
Forum Activitate alex0camy

Activitate alex0camy

Revin cu o întrebare, soacra mea este o persoana în vârstă și acum cu boala îi este mai greu sa conștientizeze acțiunile sale și în consecință în data de 31.05.ac. Când încă se mai afla în concediul medical angajatorul sa prezentat la adresa ei și ia dat câteva documente sa semneze printre care și rezilierea contractului de munca. În aceasta situație mai pot iniția vreo acțiune împotriva angajatorului pentru concedierea soacrei mele în perioada când aceasta se afla în concediu medical? Menționez ca în prezent beneoficiala de prelungirea concediului medical și ce acțiuni as putea iniția, reclamație itm, litigiu de munca etc??
Mulțumesc
Mulțumesc frumos!
Bună ziua, de curând mam lovit de o situație puțin ieșită din comun și cred puțin ilegala, la începutul lunii mama soție mele în timp ce se afla la servici a suferit un atac cerebral soldat cu paralizie mana dreapta temporara și paralizie temporara a gurii, aflându se în timpul serviciului patronul care era și el prezent în momentul în care mama soției mele a făcut acel atac cerebral a luat decizia sa o transporte personal și cu autoturismul propriu la spital fără a solicita ambulanta motivând ca nu a vrut sa fie catalogat drept accident de munca . Am fost foarte recunoscători pentru reacția acestuia și în momentul în care am primit de la medicul specialist care sa ocupat de caz concediul medical , în lam dat personal dlui patron. Problema se pune în data de 31.05 ac. Când a expirat perioada de concediu medical și neam prezentat cu prelungirea acestuia întocmită de medicul de familie acesta a refuzat sa ia în considerare concediul medical motivând ca ia desfăcut contractul de mâncare soacrei mele când ea încă se afla în concediu medical motivând ca trebuie sa angajeze alta persoana pe postul soacrei mele.
Intredarea mea către dvs dacă este legal sa îi deseaca contractul de munca pe perioada cât soacra mea se afla în concediu medical și dacă nu este legal ce mă sfătuiți sa fac și către ce instituții sa mă indrept pentru a se face dreptate
Vă mulțumesc
Blocul are un istoric foarte interesant, în anul 2001 a fost implicat intr-o explozie de la gaze, sau alocat despăgubiri de la guvern pentru sinistrați dar care nu au mai ajuns la sinistrați, ulterior sa luat măsura mutării a 1/2 din locatarii blocului intr-un bloc ANL care a fost transformat în bloc de locuințe sociale cu condiția sa își cedeze apartamentele unui privat la prețul de 2000€/ap. În consecință interesul primăriei este prea mic pentru1/2 din bloc adică pentru partea locuibila sau mai bine zis pentru partea care a refuzat sa cedeze apartamentele. pt acea suma infirma, ca dovada pe lângă situația prezentata mai sus sta și simplele exemple: din tot cartierul care numără 9 blocuri este singurul care nu are iluminat stradal ( nu are trasa instalație ) nu are o banca de odihna în fata Cum au celelalte blocuri etc. Trageți dvs concluziile și sfătuiți-mă ce as putea face!!
Anul construcției blocului este 1983 deci exclus proprietate privata, iar în privința organelor primăriei , primarul având cunoștință de cele petrecute prin pozele pușe la dispoziție de mine și fără sa ia vreo măsură, i-am cerut exclusiv pe rețeaua de socializare montarea unor semne șau indicatoare care sa interzică acest fenomen dar fără rezultat, cred ca singura soluție ar fi sa acționez în instanță și sa le cer daune morale, ....
Bună ziua,
Mă confrunt cu o problema foarte deranjata, locuiesc într-un bloc la etajul unu iar pe partea pe care am eu vederea cetățenii cartierul au transformat-o în toaleta, chiar dacă pe aceasta parte se face și accesul în bloc, am montat camere de supraveghere și nu au avut nici un efect, i-am prezentat primarului problema cu dovezile aferente dar fără nici un rezultat. Întrebarea mea este în condițiile acestea cui mă pot adresa ca sa stopeze acest fenomen și cui aparține acel teren din împrejurimile blocului.
buna ziua
eu lucrez la o firma in functia de sofer conform cor 833201, si am trecut pe contractul individual de munca conditiile standard de salalrizare adica 8 ore pe zi 40 de ore pe saptamana, dar in realitate lucru intre 13-15 ore pe zi si doua saptamani lucru 6 zile si doua 5 zile diferenta destul de mare, întrebarea mea ce ma sfatuiti in acest sens pentru a recupera salariul aferent orelor lucrate, cum se calculeaza la soferi orele lucrate, si daca inregistrarile de pe cardul tahograf pot fi considerate probe pentru a justifica orele reale lucrate, va precizez ca desi in contract ind de munca salariul este trecut de 900 lei eu in cont nu primesc decat 660.
va multumesc si astept indrumariile dumneavoastra