avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 558 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... drepturi salariale
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

drepturi salariale

buna ziua
eu lucrez la o firma in functia de sofer conform cor 833201, si am trecut pe contractul individual de munca conditiile standard de salalrizare adica 8 ore pe zi 40 de ore pe saptamana, dar in realitate lucru intre 13-15 ore pe zi si doua saptamani lucru 6 zile si doua 5 zile diferenta destul de mare, întrebarea mea ce ma sfatuiti in acest sens pentru a recupera salariul aferent orelor lucrate, cum se calculeaza la soferi orele lucrate, si daca inregistrarile de pe cardul tahograf pot fi considerate probe pentru a justifica orele reale lucrate, va precizez ca desi in contract ind de munca salariul este trecut de 900 lei eu in cont nu primesc decat 660.
va multumesc si astept indrumariile dumneavoastra
Cel mai recent răspuns: Mihail_POPA , utilizator 06:10, 25 Aprilie 2014
Cel mai bine este sa renegociati contractul fiind asistat de o persoana specializata.
Sau sa negociati astfel adaugand o anexa la C.I.M. in care sa puneti clauze referitoare la salariul pe care il primiti si la modalitatea de plata (cuantum, ore, etc).
Mai puteti face si o adresa oficiala catre angajator, prin registratura, cerand explicatii si modalitati de stabilire pe cale amiabila a raporturilor de munca si plata aferenta acesteia.
Functie de raspunsul pe care-l veti primi, daca va fi negativ si nu gasiti putina intelegere, puteti sa faceti o actiune in instanta prin care sa cereti reglementarea situatiei si primirea drepturilor pecuniare ce vi se cuvin de drept pentru munca prestata conform cu realitatea de fapt, in conditiile legislatiei in vigoare.
Mai puteti face o sesizare si la Ministerul Muncii cerand o inspectie facuta angajatorului si cerand impunerea respectarii legislatiei precum si plata corecta a remuneratiilor salariale indreptatite ale personalului angajat cu C.I.M. (incomplet si incorect) si care nu confirma realitatea pe care ati prezentat-o, ea coexistand dintotdeauna.
Ultima modificare: Vineri, 25 Aprilie 2014
Mihail_POPA, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ore suplimentare the_power_25xxxx the_power_25xxxx sunt sofer si am o nelamurire referitoare la orele de lucru. programul meu e de la 07:00 la 19:00 In acest interval conduc 8-10 ore. Conform codului munci in ... (vezi toată discuția)
Pontaj cu zile libere lucrate zeus72 zeus72 In conditiile in care am lucrat toate zilele libere oficial si nu am putut trece asta in pontajul electronic din motive tehnice(programul nu permite decit ... (vezi toată discuția)
Nereguli firmă adrian.achim adrian.achim Bună ziua! locuiesc in jud.HD şi lucrez ca sofer maşină de mare tonaj, COR 833201 ,pentru un s.r.l. cu sediul în județul TM, din noiembrie 2014. Am un ... (vezi toată discuția)