In conditiile in care am lucrat toate zilele libere oficial si nu am putut trece asta in pontajul electronic din motive tehnice(programul nu permite decit pontarea a 5 zile lucratoare pe saptamana cu cite 8 ore/zi) , plus sambetele cite 4 ore, am vreo sansa sa imi recuperez banii pe zilele lucrate( este vorba de 7 ani in care am lucrat asa) sau o altfel de compensare?
Ma refer din pct. de vedere legal.
Va multumesc.
Este posibil sa nu mai recuperati nimic. Ar fi o posibilitate, daca puteti dovedi ca ati lucrat in zilele libere, sa recuperati doar pe ultimii 3 ani. Ati incercat sa rezolvati amiabil cu angajatorul dumneavoastra ? Faceti o cerere catre angajator cerand sa va precizeze modalitatea in care puteti primi suma pecuniara cuvenita pentru perioada in care ati lucrat si nu ati primit drepturile pecuniare indreptatite. Functie de raspunsul primit veti sti ce va trebui sa faceti pe viitor.
Puteti doar recupera numai ultimii 3 ani , printr-o actiune in instanta.
art.171 C.mun.
(1) Dreptul la acţiune cu privire la drepturile salariale, precum şi cu privire la daunele rezultate din neexecutarea în totalitate sau în parte a obligaţiilor privind plata salariilor se prescrie în termen de 3 ani de la data la care drepturile respective erau datorate.
(2) Termenul de prescripţie prevăzut la alin. (1) este întrerupt în cazul în care intervine o recunoaştere din partea debitorului cu privire la drepturile salariale sau derivând din plata salariului