Bună ziua, de curând mam lovit de o situație puțin ieșită din comun și cred puțin ilegala, la începutul lunii mama soție mele în timp ce se afla la servici a suferit un atac cerebral soldat cu paralizie mana dreapta temporara și paralizie temporara a gurii, aflându se în timpul serviciului patronul care era și el prezent în momentul în care mama soției mele a făcut acel atac cerebral a luat decizia sa o transporte personal și cu autoturismul propriu la spital fără a solicita ambulanta motivând ca nu a vrut sa fie catalogat drept accident de munca . Am fost foarte recunoscători pentru reacția acestuia și în momentul în care am primit de la medicul specialist care sa ocupat de caz concediul medical , în lam dat personal dlui patron. Problema se pune în data de 31.05 ac. Când a expirat perioada de concediu medical și neam prezentat cu prelungirea acestuia întocmită de medicul de familie acesta a refuzat sa ia în considerare concediul medical motivând ca ia desfăcut contractul de mâncare soacrei mele când ea încă se afla în concediu medical motivând ca trebuie sa angajeze alta persoana pe postul soacrei mele.
Intredarea mea către dvs dacă este legal sa îi deseaca contractul de munca pe perioada cât soacra mea se afla în concediu medical și dacă nu este legal ce mă sfătuiți sa fac și către ce instituții sa mă indrept pentru a se face dreptate
Vă mulțumesc
1. Concedierea nu poate fi dispusa pe durata incapacitatii temporare de munca, stabilita prin certificat medical conform legii.
Art. 60C.mun.
(1) Concedierea salariatilor nu poate fi dispusa:
a) pe durata incapacitatii temporare de munca, stabilita prin certificat medical conform legii;
.....
(2) Prevederile alin. (1) nu se aplica in cazul concedierii pentru motive ce intervin ca urmare a reorganizarii judiciare, a falimentului sau a dizolvarii angajatorului, in conditiile legii.
In speta, numai pentru pentru motive ce intervin ca urmare a reorganizarii judiciare, a falimentului sau a dizolvarii angajatorului, in conditiile legii, puteti fi concediat in timpul concediului medical.
2. Asadar, soacra dvs. poate contesta in instanta decizia de concediere.
Instanta competenta : Tribunalul in raza caruia are domiciliu
Termen : 45 de zile de la data luarii la cunostinta de decizia respectiva
Revin cu o întrebare, soacra mea este o persoana în vârstă și acum cu boala îi este mai greu sa conștientizeze acțiunile sale și în consecință în data de 31.05.ac. Când încă se mai afla în concediul medical angajatorul sa prezentat la adresa ei și ia dat câteva documente sa semneze printre care și rezilierea contractului de munca. În aceasta situație mai pot iniția vreo acțiune împotriva angajatorului pentru concedierea soacrei mele în perioada când aceasta se afla în concediu medical? Menționez ca în prezent beneoficiala de prelungirea concediului medical și ce acțiuni as putea iniția, reclamație itm, litigiu de munca etc??
Mulțumesc
Buna ziua
Kollo katalin
Ce pot sa fac am solicitat o adeverinta pentru medic si angajatorul nu vrea sa mi elibereze ma amenintat ca o sa mi pierd locul de munca daca imi iau concediu ... (vezi toată discuția)
Concediere
kasandrad
bunaziua as dori raspunsul la urm intrebare mama mea a fost concediata cind era in concediul medical este legal acest lucru conform art65 alim1 , daca nu pot ... (vezi toată discuția)