bunaziua as dori raspunsul la urm intrebare mama mea a fost concediata cind era in concediul medical este legal acest lucru conform art65 alim1 , daca nu pot sa-i merg mai departe sa-i dau in judecata.
iar o ultima intrebare ar fi mama a lucrucrat sinbata si nu a fost platita si nici recuperare s-au liber nu i sa dat anii la rind pot sa-i dau in judecata pt acest fapt multumesc
Se poate actiona in instanta pentru neplata zilelor lucrate in perioada repausului saptamanal ... actiunea se va depune la Tribunaul in raza caruia are domiciliul mama dvs si nu va plati taxe judiciare.
De asemenea, mama dvs poate sesiza si ITM-ul in legatura cu acest aspect.
Conform art. 60 alin. 1 Codul muncii, concedierea salariatilor nu poate fi dispusa:
a) pe durata incapacitatii temporare de munca, stabilita prin certificat medical conform legii;
Actionati angajatorul in instanta pentru anularea deciziei de concediere...
Concedierea este legala numai daca este pentru motive ce intervin ca urmare a reorganizarii judiciare, a falimentului sau a dizolvarii angajatorului, in conditiile legii.
Itm
vmarius30
Care sunt condițiile in care pot fi concediat de un angajator (ținând cont ca sunt in perioada de concediu ,iar eu nu mi-am depus demisia (vezi toată discuția)