Multumesc pentru raspuns. Intre timp, am aflat ca pot circula cu acel talon, daca-mi plac senzatiile tari. Un politist daca vede ca la rubrica instrainat nu sunt trecut eu, imi poate ridica talonul si numerele si ma obliga s-o inmatriculez.
Planuiesc sa achizitionez o masina din 2005, cand nu exista obligativitatea platirii timbrului de mediu. Inteleg ca pentru a nu plati timbrul de mediu, cu care nu sunt de acord sub nici o forma, pot face cu vanzatorul un contract de vanzare-cumparare, se scoate fiscalul de la actualul proprietar si cu el inscriu masina la taxele si impozitele primariei de care apartin, in felul asta circuland pe numerele (si numele) vechi fara nici o problema.
Problema este ca pe talonul masinii scrie ca este instrainata catre o alta persoana decat actualul proprietar. El poate vinde masina in aceste conditii? Si, de fapt, eu pot circula cu ea fara probleme?
Ca sa nu ramana lucrurile in coada de peste, va scriu cum am "solutionat" partial cu politia. Am sunat la IGPR la Departamentul de Ordine Publica, unde un domn cumsecade a ascultat problema, a inteles ca nu o scot la capat cu ingramaditii locali si mi-a spus ca in cateva minute va veni un echipaj. Asa a si fost, spre surprinderea mea, domnii politisti din Bragadiru au fost obligati sa vina, cu ordin de sus probabil, la poarta la mine sa solutioneze problema. Tupeul lor insa nu s-a lasat asteptat, mi-au recitat in colectiv ca au venit doar sa-mi spuna sa nu mai dau telefoane prin alta parte si data viitoare sa vin la sectie sa depun plangere. Deci sa-mi fie rusine ca am indraznit sa reclam politiei pe cineva care a incalcat legea.
Din fericire, stiam ca doar prezenta lor acolo si faptul ca ne-au legitimat pe toti o sa-l intimideze pe vecinul tupeist si o sa-l faca sa-si dea seama ca sunt dispus sa ma duc si mai departe de-o cearta cu el, astfel incat, si-a mutat masina.
Asadar, aveti grija cu acesti asa zisi politisti din Bragadiru, pentru ca eu sigur o sa am grija sa-i reclam, cu siguranta si incredere.
Nu as vrea sa abuzez, dar ce recomandati in legatura cu vecinul? Pe mine ma intereseaza sa scap de el in primul rand. Discutiile (certurile) cu el au fost inutile, iar daca dureaza 30 de zile pentru fiecare sesizare, eu in urmatoarele 2 luni parchez prin vecini cu locul de parcare in acte, si el confortabil, dar ilegal :)
Inteleg ca fara implicarea politiei nu rezolv nimic, dar daca exista si o alta metoda, as fi mai mult decat bucuros s-o aflu.
Recent si plin de entuziasm, m-am mutat in Bragadiru, intr-un coltisor de strada cochet si linistit. Doua luni de zile n-am avut nici o problema, toate bune si frumoase, pana s-a mutat un nou vecin cu o teribila lipsa de bun simt. Problema este ca acest vecin imi ocupa constant locul de parcare, cu toate ca acesta este pe numele meu, prin contract de comodat cu proprietarul terenului.
Am sunat la politia Bragadiru, dar spre surprinderea mea maxima fara succes. Prima oara cand am sunat mi-au spus ca n-au ce face, iar a doua oara mi-au spus sa vin la politie sa depun o reclamatie si sa-l dau in judecata. De ambele dati, ofiterii de serviciu au fost foarte recalcitranti si deranjati ca am indraznit sa-i sun. Am sunat si la sediul central al politiei Ilfov, care, din pacate, m-au trimis la politia locala Bragadiru, cu toate ca le-am explicat patania cu ei. I-am anuntat de asemenea ca eu nu am unde sa parchez, asa ca il voi bloca pe vecin, moment in care in nepasarea lor mi-au spus ca daca vecinul suna, o sa trimita un echipaj. Nu au stiut sa-mi raspunda de ce nu trimit acum, ca sunt cu actele in mana, iar el parcheaza ilegal. Mi s-a mai intamplat si in Bucuresti ca cineva sa parcheze pe locul meu platit, dar acolo politia venea imediat si rezolva problema.
Intrebarea mea este - ce ramane de facut? Chiar nu pot sa rezolv cu politia? E normal sa se intample asa? O sa ma duc sa depun si reclamatie, dar nu as fi vrut sa mai fac niste drumuri in plus degeaba.