bunica mea a locuit pana in 1976 intr-un catun din marginea satului in care locuieeste acum. In 1976, primaria de la acea data a decis sa desfiinteze acel catun si sa-l integreze in terenul agricol existent, motiv pentru care li s-a pus in vedere locuitorilor de acolo sa se mute in satul din apropiere. In urma acestei decizii, bunica mea a cumparat casa in care locuieste acum intocmind cu proprietarii de la acea data un act de vanzare-cumparare scris de mana, semnat de ambele parti, cu martori etc. (asa cum se facea atunci). Din cate am inteles eu de la ea, o data cu casa a primit si dreptul de folosire a pamantului din jurul casei. Fiindca nimeni nu-l revendicase, in 1991, in baza legii 18, i s-a intocmit si titlul de proprietate pe acel teren. Acum, dupa 24 de ani, o ruda de-a celor care i-au vandut bunicii mele casa, revendica acel teren din jurul casei si de sub casa. Intrebarea mea este ce drept mai are acel om asupra acelui teren si daca poate obtine in instanta anularea titlului de proprietate pe care primaria i l-a dat bunicii mele. Multumesc.
am si eu o intrebare legata de o situatie cu care m-am confruntat. Cat de legal este un contract individual de munca incheiat cu durata timpului de lucru de 2 ore/zi insotit de o anexa in care se precizeaza clar ca programul de lucru va fi de 8 ore/zi. Si in cazul in care se stipuleaza in anexa contractului ca plata va fi efectata in baza unui comision, e obligatoriu ca acest comision sa se adauge la un salariu de baza sau lucrul acesta se lasa la latitudinea angajatorului?