avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 834 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Timp partial de lucru/timp real de lucru
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Timp partial de lucru/timp real de lucru

am si eu o intrebare legata de o situatie cu care m-am confruntat. Cat de legal este un contract individual de munca incheiat cu durata timpului de lucru de 2 ore/zi insotit de o anexa in care se precizeaza clar ca programul de lucru va fi de 8 ore/zi. Si in cazul in care se stipuleaza in anexa contractului ca plata va fi efectata in baza unui comision, e obligatoriu ca acest comision sa se adauge la un salariu de baza sau lucrul acesta se lasa la latitudinea angajatorului?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:15, 28 Aprilie 2014
Nu este legal, intrucat nu poate exista un c.i.m. care sa prevada ambele feluti de durata a timpului de munca - ori este c.i.m. cu timp partial ori cu norma intreaga.

Anexa la c.i.m. este incheiata dupa semnarea c.i.m. sau odata cu acesta?

o data cu acesta
In acest caz, cele doua acte se contrazic . Incercati sa vorbiti cu angajtorul despre posibilitatea rectificarii unuia dintre acte.

In caz contrar, in functie de timpul de munca efectiv al dvs va puteti indrepta impotriva acestuia cu o sesizare la ITM si/sau actiune in instanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendare contract pe durata determinata gabrielaion gabrielaion Buna ziua. O angajata cu contract pe durata determinata se afla in concediu medical de lauzie. Suspendarea contractului pt intrare in crestere copil intervine ... (vezi toată discuția)
Nu inteleg masura itm Bogdan.k Bogdan.k Am 2 angajati cu norma partiala de 4ore/zi, 20ore/saptamana, repartizate in 2 ture (10:00 - 14:00 sau 14:00 - 18.00). La un control al itm, unul din angajati ... (vezi toată discuția)
Programul de lucru in perioada de preaviz botezatuion botezatuion Buna ziua! In cazul demisiei, in cele 20 de zile de preaviz, am dreptul la program de lucru redus la jumatate de norma? Daca da, in baza carui ... (vezi toată discuția)