Buna ziua!
In cazul demisiei, in cele 20 de zile de preaviz, am dreptul la program de lucru redus la jumatate de norma?
Daca da, in baza carui articol de lege?
Va multumesc!!!
Legea prevede ca pe durata preavizului c.i.m. isi produce toate efectele...astfel ca, durata timpului de munca in perioada de preaviz este cea mentionata in c.i.m. ...
De exemplu, daca in c.i.m. timpul de munca este de 8 ore/zi , in lipsa unor dispozitii contrare timpul de munca pe perioada preavizului va fi tot de 8 ore/zi.
Reducerea timpului de munca pe durata preavizului este posibila numai daca este prevazuta in ccm aplicabil angajatorului sau in reg.intern al acestuia.
Si in general nu are legatura cu demisia, ci cu demiterea pentru motive neimputabile salariatului. Daca alegeti sa plecati, se presupune ca aveti unde. Vedeti cum stati cu concediul, mai obtineti timp de-acolo.
eu n-am zis ca nu se poate, am zis ca in general cand este prevazut asa ceva in ccm, nu este prevazut si pentru demisie... In general, adica pot fi si cazuri speciale unde sa se aplice si pentru demisie. Ma rog, poate n-am fost precis.
Reducerea timpului de munca pe durata preavizului , indiferent ca vorbim despre demisie sau concediere, este posibila numai daca este prevazuta in ccm aplicabil angajatorului sau in reg.intern al acestuia.