avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1644 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... perioada de preaviz si drepturile mele in perioada de ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

perioada de preaviz si drepturile mele in perioada de preaviz.

Daca am intrat in perioada de preaviz cum se calculeaza aceste zile calendaristice sau lucratoare? Am dreptul sa absentez in perioada de preaviz, ma refer la cele 4 ore pe zi sa-mi caut alt serviciu.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:43, 21 Martie 2012
preaviz la demisie sau concediere?
1. - Perioada de preaviz face parte din CIM, este vechime in munca si durata sa este precizata in CIM la capitolul "L. Alte clauze".
- Perioada de preaviz (si in cazul concedierii si in cazul demisiei) este exprimata in zile lucratoare.

2. - Perioada de preaviz este perioada normala de lucru adica mergeti la programul normal de lucru si sunteti platita.
- Daca in CCM aplicabil unitatii aveti prevazuta o clauza care care spune ca in cazul preavizului in vederea concedierii salariatul poate lucra 4 ore pe zi, cu plata pentru 8 ore, atunci vi se va aplica acesta prevedere.
Preavizul se calculeaza in zile lucratoare ... reducerea timpului de munca pe perioada preavizului este posibila numai daca acest lucru este stipulat in ccm aplicabil angajatorului sau in reg.intern ala acestuia ... in caz contrar, timpul de munca pe perioada de preaviz este cel mentionat in c.i.m.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Preaviz angelica3525 angelica3525 Cate zile dureaza previzul si cate ore se lucreaza pe zi in perioada preavizului? (vezi toată discuția)
Buna ziua.avem un salariat cu demisie si preaviz de 20 zile lucratoare.el ... Laszlo Ecaterina Laszlo Ecaterina Buna ziua.Avem un salariat cu demisie si preaviz de 20 zile lucratoare.El vea sa lucreaz 20 zile cate 4 ore sa-si caute un alt loc de munca.Cu cate ore il ... (vezi toată discuția)
Buna ziua vbc vbc Care este numarul de ore ce trebuie lucrate intr-o zi in cazul concedierii? Va multumesc! (vezi toată discuția)