avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 604 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... preaviz
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

preaviz

Cate zile dureaza previzul si cate ore se lucreaza pe zi in perioada preavizului?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:14, 27 Martie 2011
Buna ziua !
Daca este vorba de o functie de executie previzul este de 15 zile calendaristice , perioada care este reglementata de un regim normal de lucru , conform CIM incheiat .
In cazul demisiei , termenul de preaviz este de 15 zile calendaristice pentru salariaţii cu funcţii de execuţie, respectiv de 30 de zile calendaristice pentru salariaţii care ocupă funcţii de conducere.
Timpul de munca in perioada preavizului este cel stipulat in c.i.m. - norma intrega sau timp partial.

In cazul concedierii, preavizul nu poate fi mai mic de 15 zile lucrătoare.
In CCM-uri este stipulat ca acest termen este de 20 de zile lucratoare, iar in perioada preavizului, salariatii au dreptul sa absenteze patru ore pe zi de la programul unitatii, pentru a-si cauta un loc de munca, fara ca aceasta sa afecteze salariul si celelalte drepturi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract pe perioada determinata lavinia.serban lavinia.serban As dori sa stiu si eu care este perioada de preaviz la un contract incheiat pe perioada determinata de 6 luni. Multumesc. (vezi toată discuția)
Bonuri de masa in timpul preavizului adamantium adamantium Luni mi depun demisia de la locul actual de munca, unde beneficiez de catering in valoare de 20 lei/zi. (Nu ni s-au dat bonuri de masa, dar putem comanda ... (vezi toată discuția)
Instiintare preaviz Tavytzu Tavytzu Buna ziua, Am si eu o nelamurire, astazi am inceput lucrul dupa o saptamana de de concediu medical,iar cei de la firma mi-au inaintat insiintarea de preaviz ... (vezi toată discuția)