avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 886 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... contract pe perioada determinata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

contract pe perioada determinata

As dori sa stiu si eu care este perioada de preaviz la un contract incheiat pe perioada determinata de 6 luni.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:06, 19 Iulie 2010
1. in cazul demisiei termenul de preaviz este cel convenit de părţi în contractul individual de muncă sau, după caz, cel prevăzut în contractele colective de muncă aplicabile şi nu poate fi mai mare de 15 zile calendaristice pentru salariaţii cu funcţii de execuţie, respectiv de 30 de zile calendaristice pentru salariaţii care ocupă funcţii de conducere.

2. In cazul concedierii, termenul de preaviz este de 20 de zile lucrătoare. In acest caz, în perioada preavizului, salariatii au dreptul sa absenteze patru ore pe zi de la programul unitatii, pentru a-si cauta un loc de munca, fara ca aceasta sa afecteze salariul si celelalte drepturi. Orele absentate se pot acorda prin cumul, în conditiile stabilite de angajator.
Ultima modificare: Luni, 19 Iulie 2010
Cornel Vasile, Consilier juridic
Nu e cu preaviz daca se incheie la termen.
Daca se incheie inainte depinde de modalitatea de incetare a contractului adica demisie sau concediere.
C.i.m. pe durata determinata va inceta de drept la dataexpirarii duratei pentru care a fost incheiat ... in acest caz, nu se acorda preaviz ... preavizul se acorda numai in anumite cazuri prevazute de lege.
Ultima modificare: Luni, 19 Iulie 2010
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Compensarea in bani a co la incetarea raporturilor de munca. nobo nobo De maine intru in preaviz, 14 zile lucratoare, concediu nu mai pot lua, pentru ca este altcineva programat sa plece si as vrea sa stiu daca agajatorul are ... (vezi toată discuția)
Instiintare preaviz Tavytzu Tavytzu Buna ziua, Am si eu o nelamurire, astazi am inceput lucrul dupa o saptamana de de concediu medical,iar cei de la firma mi-au inaintat insiintarea de preaviz ... (vezi toată discuția)
In perioada preavizului este obligatoriu a se respecta programul de 8 ore? Popescu Lorena Popescu Lorena Este vb de un Agent Vanzari care incepand de la 01 sept 2009 intra in preaviz ptr 15 zile, am inteles ca poate sta la locul de munca 4 ore . Este adevarat? (vezi toată discuția)