avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 829 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... SUSPENDARE CONTRACT PE DURATA DETERMINATA
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

SUSPENDARE CONTRACT PE DURATA DETERMINATA

Buna ziua. O angajata cu contract pe durata determinata se afla in concediu medical de lauzie. Suspendarea contractului pt intrare in crestere copil intervine cu cateva zile inainte de incetarea contractului de angajare. Trebuie prelungit contractul de angajare?
Daca da, pe ce perioada? Daca persoana decide anticipat intoarcerea la munca, trebuie sa o tinem angajata, desi in mod normal am fi incheiat contractul? Daca nu, cum decurg termenele? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: leuca_luminita , utilizator 11:01, 20 Septembrie 2012
Nu este obligatoriu sa se prelungeasca durata contractului de munca , decat daca angajtorul doreste asa ceva.
In caz contrar, c.i.m. va inceta de drept chiar daca salariata este in concediu de maternitate.
art.49 C.Mun
(5) De fiecare data cand in timpul perioadei de suspendare a contractului intervine o cauza de incetare de drept a contractului individual de munca, cauza de incetare de drept prevaleaza.

Incetati CIM la implinirea termenului pentru carea a fost incheiat, in baza art 56 (i)i) la data expirarii termenului contractului individual de munca incheiat pe durata determinata; /i])
Si gata, v-ati incheiat relatia cu respectiva salariata.

Salariata va depune, la incetarea CIM pe perioada determinata actele pentru obtinerea indemnizatiei de somaj, (daca doreste).Aceasta se va suspenda pe perioada in care este in concediu pentru crestere copil.Dupa terminarea acestui concediu, daca doreste, va putea beneficia de somaj, (in baza actelor depuse acum, nu dupa 2 ani la terminarea CCC.).
Am inteles. Multumesc.
ela david a scris:

Salariata va depune, la incetarea CIM pe perioada determinata actele pentru obtinerea indemnizatiei de somaj, (daca doreste).

Pentru a depune dosarul la somaj trebuie sa indeplineasca stagiul de cotizare ( 12 luni lucrate la 8 ore/zi in ultimele 24 de luni) iar angajatorul sa-i elibereze Adeverinta necesara pentru obtinerea indemnizatiei( Anexa 26 la normele de aplicare ale Legii 76).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu crestere copil florin_nea83 florin_nea83 Buna ziua , va rog sa ma ajutati si pe mine cu cateva informatii In Noiembrie 2012 sotia mea a intrat in concediu pentru cresterea copilului 2 ani , in mai ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil eu1983 eu1983 Buna ziua , Ce se intampla daca o angajata are contract pe perioada determinata , este in concediu de crestere copil cu durata de 2 ani si cim se termina cand ... (vezi toată discuția)
Concediu medical anca.d anca.d Buna ziua! Am urmatoarea speta: o salariata, in prezent gravida, lucreaza pe o perioada determinata de un an. Contractul de munca ii expira la 31.01.2016 iar ... (vezi toată discuția)