avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 527 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Anularea titlului de proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Anularea titlului de proprietate

bunica mea a locuit pana in 1976 intr-un catun din marginea satului in care locuieeste acum. In 1976, primaria de la acea data a decis sa desfiinteze acel catun si sa-l integreze in terenul agricol existent, motiv pentru care li s-a pus in vedere locuitorilor de acolo sa se mute in satul din apropiere. In urma acestei decizii, bunica mea a cumparat casa in care locuieste acum intocmind cu proprietarii de la acea data un act de vanzare-cumparare scris de mana, semnat de ambele parti, cu martori etc. (asa cum se facea atunci). Din cate am inteles eu de la ea, o data cu casa a primit si dreptul de folosire a pamantului din jurul casei. Fiindca nimeni nu-l revendicase, in 1991, in baza legii 18, i s-a intocmit si titlul de proprietate pe acel teren. Acum, dupa 24 de ani, o ruda de-a celor care i-au vandut bunicii mele casa, revendica acel teren din jurul casei si de sub casa. Intrebarea mea este ce drept mai are acel om asupra acelui teren si daca poate obtine in instanta anularea titlului de proprietate pe care primaria i l-a dat bunicii mele. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 20:33, 18 Iunie 2014
anaung a scris:
Acum, dupa 24 de ani, o ruda de-a celor care i-au vandut bunicii mele casa, revendica acel teren din jurul casei si de sub casa. Intrebarea mea este ce drept mai are acel om asupra acelui teren si daca poate obtine in instanta anularea titlului de proprietate pe care primaria i l-a dat bunicii mele. Multumesc.

Nu poate obtine anularea titlului bunicii din mai multe motive, dar acum intrebarea este de la cine in revendica? Caci daca il revendica de la Primarie, atunci i se poate atribui teren in alta parte, iar daca il revendica de la bunica, atunci bunica se poate opune prin mai multe moduri insa in principiu nu ar trebui sa va faceti probleme (mai ales daca ati platit impozit pe casa si teren in anii acestia).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se intoarce istoria, vin boierii :) vdk vdk Tatal meu are un teren intravilan liber la tara prin vanzare cumparare prin notar de la tatal lui (bunicul meu). Bunicul meu avea terenul cu titlu de ... (vezi toată discuția)
Exceptia tardivitatii cererii invocata cristina/BZ cristina/BZ tatal meu s-a judecat in 2008 cu un individ in si o comisie locala pentru niste teren cumparat de bunicii mei ca loc de casa inainte de 1955 si care aveau ... (vezi toată discuția)
Ordinul 22 al prefectului onicutza onicutza buna ziua! am si eu o itrebare? cum poate cineve sa obtina acest ordin daca un teren intrat in proprietatea statului comform legii 58/1974 eu fiind proprietar ... (vezi toată discuția)