avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1401 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... se intoarce istoria, vin boierii :)
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

se intoarce istoria, vin boierii :)

Tatal meu are un teren intravilan liber la tara prin vanzare cumparare prin notar de la tatal lui (bunicul meu). Bunicul meu avea terenul cu titlu de proprietate de prin 95-96 dat de primarie. Doar ca primaria a emis titlul pe un alt teren decat avusese familia inainte de colectivizare. Anul trecut terenul a fost cadastrat si intabulat. Acum apare un mostenitor al unui boier care a avut cateva sate in zona si se pare ca vrea sa revendice tot si are acte ce-i drept ca parintii lui cam aveau tot ce e pe acolo, suprafete imense. Omul a mai revendicat in trecut si a primit suprafete foarte mari dar care erau ale primariei. Inca nu a revendicat nimic din terenurile care sunt ocupate de oameni. Ideea este.
- Daca urmasul boierului revendica terenul, ni se anuleaza noua actul de proprietate ?
- Dar daca il vindem cuiva din afara familiei ? Poate sa-l dea in judecata pe respectivul ?
Am mai discutat cu un avocat care a zis ca ar putea sa ceara in instanta anularea titlului de proprietate iar noi vom chema in judecata primaria care a dat aiurea si va fi un balamuc care va dura foarte mult si nu se stie cum va fi solutionat. De asemenea am intrebat un notar care a zis ca "nu mai are domne ce sa faca, nu mai anuleaza instanta titlul tau". Iar un al doilea notar chiar azi mi-a spus ca s-a interesat la un magistrat si a obtinut urmatorul raspuns: Depinde de instanta, nu e chiar imposibil sa iti ia terenul si sa ajungi tu sa te judeci cu primaria sa ceri unde ai avut si faci la altii ce iti face el tie.

Dupa atatea pareri diverse va rog sa opinati si dumneavoastra daca subiectul vi se pare demn de interes.
Cel mai recent răspuns: Romică Stoica , Consilier juridic 16:01, 18 Decembrie 2007
se poate cere anularea tuturor titlurilor de proprietate:((
Va aflati in situatia unui dobanditor de buna credinta si teoretic sunteti protejat de lege.

Daca reusiti sa vindeti terenul cuiva din afara familiei sunteti scapat de orice grija.

Daca nu orice situatie este posibila in Romania.
va multumesc pentru sfaturi
Pai daca nu a facut o cerere de revendicare pe legea 10 i-a cam trecut termenul, dar in justitaia de la noi e posibil orice. Gaseste el pe la primarie o cerere ratacita mai dedemult:(

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cat dureaza o actiune de "revendicare imobiliara" ? casher casher Asa cum este si titlul topicului. Cate luni ar dura un proces in care revendic niste fasii de teren acaparate de niste impostori: un vecin si Primaria. M-ar ... (vezi toată discuția)
Ce pot face ? cetateanu_obidit cetateanu_obidit Bunica casatarita fiind (1953) si-a mostenit tatal decedat primind dupa un proces cu mama partea de mostenire. Dupa 1990 bunica ,in baza acelei hotaririi ... (vezi toată discuția)
Legea 18 / 1991 - terenuri pe care sunt construite blocuri de locuinte marza_alexa marza_alexa O universitate de stat a obtinut niste terenuri in baza legii 18 / 1991, acestea fiind proprietate privata. In prezent, pe terenurile respective sunt ... (vezi toată discuția)