avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 283 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cat dureaza o actiune de \\"revendicare imobiliara\\" ?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cat dureaza o actiune de "revendicare imobiliara" ?

Asa cum este si titlul topicului. Cate luni ar dura un proces in care revendic niste fasii de teren acaparate de niste impostori: un vecin si Primaria.
M-ar interesa de la taxa de timbru, cat dureaza, procedurile, expertiza, ce cereri se mai pot face in timpul procesului (anulare titluri, anulare drum....), daca pot cere despagubiri etc.
Aici este pe scurt cauza: www.avocatnet.ro/content/for...
Ultima modificare: Luni, 13 Iulie 2015
casher, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters363356 , utilizator 15:12, 16 Iulie 2015
am inteles ca va percep vecinii ca un 'prost'

si pe buna dreptate...ca din ce ziceti..a mers:D

exercitati o granituire cu eventuala revendicare
Ce sa-i faci daca asa gandeste vecinul. Vrea cu orice pret sa acapareze teren, prin orice tertipuri. Primaria nu mi-a putut demonstra de unde si cum a aparut acest drum la marginea gradinei. Decat o hartie cum ca a fost inscris in domeniul public ca drum vicinal din 2002. O aberatie. Terenul meu a devenit domeniul public. Chiar nu inteleg. E adevarat ca am lasat putin din gard ca sa pot intra eu cu utilajele agricole pe terenul meu nici de cum sa treaca alte persoane. Este ca si cum ai lasa poarta deschisa si intra in curte dupa o cana de apa. Cum a reusit Primaria sa faca in hartie un drum "vicinal" de 5 m latime ?

Asa cu aproximatie, cam cat ar dura tot procesul de la faza platitului taxei de timbru si pana cand obtin hotararea ?
Ultima modificare: Luni, 13 Iulie 2015
casher, utilizator
depinde de abilitatile avocatului dvs ..dar mai ales de abilitatile avocatului partii adverse..

exemplificativ se poate ca nici dupa cinci ani sa anu ajungeti la termenul de probe pe granituire si revendicare ( am fost in pozitia paratului la spetza dvs )

zic si eu: o actiune in nulitatea titlului dvs promovata de parat poate suspenda actiunea dvs de granituire si revendicare
Ultima modificare: Marți, 14 Iulie 2015
ContSters363356, utilizator
Nu cred ca are cum sa-mi anuleze mie titlurile. Ale mele sunt mai vechi decat ale lui. Si din cate am citit se ia ca titlu preferabil, acel titlu cu data cea mai veche. De altfel nu cred ca si-a facut nici succesiunea. Practic in afara de 2 titluri ale parintilor lui, o hartie unde este trecut un drum vicinal, alte acte sau dovezi din partea paratului nu par sa existe. Proprietatea lui a fost a bunicilor mei, fiind cumparata, practic eu ii pot demonstra cat ar trebui sa detina el. El si-a "umflat" suprafele ca a stiut sa umble sa-si puna cat vrea pe titluri. Daca s-ar scoate de la arhiva, cu ce suprafete au intrat parintii lui in colectivizare e ca si mort. In cazul drumului acesta este declarat public acum 15 ani, adica tot peste titlul meu.
Ultima modificare: Miercuri, 15 Iulie 2015
casher, utilizator
daca a si cumparat de la antecesorii dvs nu stati bine deloc

poate spune verzi si uscate cum ca actele lui va sunt opozabile ..si ca vanzatorii lui i-au vandut muuuuuuult mai mult

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cheltuieli de judecata cerute in intampinare casher casher In cazul actiunii de revendicare imobiliara, paratul a scris in intampinare sa respinga actiunea integrala si cheltuieli de judecata... La final iar a insiruit ... (vezi toată discuția)
Revendicare fasii de teren lipsa casher casher Buna ziua, Suntem intr-o oarecare dilema. Mai dorim opinii. Avem o suprafata intravilan cu 2 titluri de propritate + certificate de mostenitor. Un titlu ... (vezi toată discuția)
Revedicare teren vasilix vasilix casa si gradina unde locuiesc sunt constituite cadastral din pf. 183/1 si 183/2. inainte de revolutie am avut lot ajutator. Vecinul nefiind colectivist avea ... (vezi toată discuția)