Suntem intr-o oarecare dilema. Mai dorim opinii.
Avem o suprafata intravilan cu 2 titluri de propritate + certificate de mostenitor. Un titlu din cele 2 este pe suprafata de teren cumparata de bunici. din 2600mp imi lipsesc 690 mp. Vecinul si-a intins partial un gard ( in mai multe etape in decursul a 15-20 de ani) pe suprafata in cauza si refuza sa mute inapoi gardul, argumentand ca noi am avea mai multi mp decat in acte, ceea ce nu e asa. Am adus expertize sa vedem exact ce este si ce nu este. Vecinul detine o suprafata de 6000 mp in acte, dar acesta, de fapt bunicii lui au cumparat sau au facut schimb de pamant cu noi. Practic si terenul lui a fost al nostru. Teoretic ar fi primit 4500. Nu stiu ce smecherii a facut, dar a mai acuparat un iaz, insa acesta are o suprafata de aprox 500-700. Vecinul are de asemenea 2 titluri de prop, insa sunt scindate in 2 suprafete: 1 de 2700 mp + 300 casa si celalalt de 3000, dar partea de N ca vecin a trecut \"Xulescu A\" si nu \"Xulescu P\", desgur cu nu a trecut numele mic intreg, doar initialele atat. La noi \"Xulescu A\" se invecineaza cu \"Xulescu P\" si \"Xulescu P\" se invecineaza cu vecinul parat. El practic a trecut direct \"Xulescu A\" pt a mai putea acapara din teren sustinand ca si lui ii lipsesc mp.
La baza acestei suprafete (in parte de V) exista un drum vecinul, fiind inscris in Monitorul Oficial din 2002. Acest drum are o lungime de aprox 140 m si latime de 5 m. Practic leaga \"Xulescu A\" de vecin si un parau, in realitate acest drum continua (avand alt statut) spre terenuri agricole, case si ajungand la un drum judetean. Drumul vicinal in cauza este tot din prop noastra. Practic bunicii au mutat gardul pt a putea circula vecinul. Sa zicem ca la partea de drum ar fi aprox 250 si la vecin 440mp. Cum puteam sa-i revendicam cei 690 mp total (pt a completa cei 2600mp): 440 mp de la vecin si 250 din "drum" ? Avem acte, masuratori etc. Doar ca nu avem inca dovezi asupra a celor 4500 cumparati de vecin. Dar nu ne interseaza acesti 4500mp. Evident dorim anularea partiala titlului de prop (daca se poate sau cum se poate) dar si revedincarea drumului vicinal. Pe acest drum nu circula decat vecinul si nu credem ca a fost corect incadrat ca drum public sau ce este. Nu stiam decat pana acum cateva luni. Vecinul stia exact toate detaliile, in acest caz suspectand ca ar fi facut cumva sa aiba drum larg.
Am intiat deja demersurile la judecatorie, dar mai dorim opinii, ca sa fie cat mai usor si pt noi si pt avocat si evident costuri cat mai mici.
Multumesc !
Am uitat sa precizez. Titlurile noastre sunt eliberate in 1994 si ale vecinului in 1996. Ce sanse sunt sa revendic cei 690 mp ? Doresc sa am toti mp necesari asa cum erau de zeci de ani si pe care vecinul refuza sa-i "predea".