In cazul actiunii de revendicare imobiliara, paratul a scris in intampinare sa respinga actiunea integrala si cheltuieli de judecata... La final iar a insiruit verzi si uscate ca prin faptul l-am acuzat ca a mutat gardul pe terenul meu, ca l-am acuzat ca mi-a otravit niste copaci, ca mi-a tait copacii de pe terenul meu, ca am chemat-o si penevastasa la judecata a cerut 15000 lei... E normal asa ceva ? Din cate stiam intampinarea reflecta doar pozitia paratului nu si pretentiile acestuia. Cererea reconventionala care trebuie timbrata si evident nu a fost facuta/depusa (si nu mai dreptul sa o depuna, parca ea trebuie depusa odata cu intampinarea) este pt a cere pretentii din partea paratului.
De altfel are dreptul sa depuna la intampinare alaturi de actele lui si titlurile mele de proprietate, respectiv o cerere scrisa de mine, de mana care a fost a adresata Primariei legat de un drum care este parte din proprietatea mea? Cum a intrat paratul in posesia de inscrisuri personale si le-a si depus la intampinare ? Poate fi tras la raspundere ? De altfel prin acest fapt recunoaste intreaga pe care o am in acte, desi el insista ca as avea mai mult teren decat in acte, ceea ce este invers.
El nu a invocat nicio lege, doar cel cu insulta, art 205.
Eu am in minus cu aprox 800mp, masurati cu GPSul. El are titluri suprapuse, practic a pus mai multi mp pe titlu si si-a facut 2 titluri unde insumeaza 6000mp 9 cate 3000 pe fiecare tltlu), Desi terenul lui a fost cumprata de bunicii lui prin anii '50 de la bunicii mei, Practic am hartiie care insumeaza intreaba suprafata si a lui si a mea. Titlurile mele sunt mai vechi ca ale lui. Deci ce face vecinul ? Distruge hotarelele terenului meu, distruge bunuri, rupe tarusii din gard.... Nu se poate invoca vreun articol unde poate fi pedepsit cu inchisoarea ? Stiu ca e un proces civil, dar vecinul o cauta cu lumanarea.
In cel mai negru scenariu as putea sa fiu obligat sa-i dau banii ceruti in intampinare ? El nu a facut nicio cheltuiala. El a facut cheltuieli cu otravirea si taiarea copacilor mei si mai stiu eu ce a mai facut.
Intr-adevar,prin intampinare paratul nu poate aibe pretentii,trebuia sa le ceara prin cerere reconventionala.Insulta nu mai este incriminata in Noul Cod Penal.Daca aveti acte relevante si titlurile dvs.de proprietate sunt anterioare titlurilor paratului, ar trebui sa aveti casitg de cauza.In procesul civil, nu puteti formula cereri si actiuni penale.Separat, cel putin teoretic puteti formula plangere prealabila ptr.infractiunea de tulburare de posesie prevazuta si pedepsita de art.256 NCP,si/sau ptr.infractiunea de distrugere prevazut si pedepsita de art.253(1) NCP.Desigur, si aceste plangeri penale sunt discutabile, de exemplu,la plangerea penala ptr.distrugere ar putea invoca faptul ca,a distrus semnele de hotar considerand ca, este proprietarul terenului.
Multumesc ! Pot sa stau mai linistit.
In acest proces de revendicare imobiliara ce alte cere se mai pot formula ?
Pana acum avocatul a facut doar 2 capete sau cum se spune, revendicarea si cheltuielile de judecata. La parati au fost chemati vecinii problematici (sot, sotie). Nici noi, nici el nu avem intabulare. Insa in cazul de fata mai exista si un drum declarat vicinal de primaria locala., tot dupa 2000, iar titlurile noastre sunt din '94, dar este trecut pe titlu ca vecin "drum". Terenul actual este despartiat de un gard de sarma ghimpata, insa portiunea ramasa ca drum face parte din din proprietatea mea. In acesti aprox 800mp lipsa, intra si aces drum (care are vreo 200mp) pe care vreau sa-l revendic. Nu a fost donat , nu am fost expropriat sau alte lucruri, bunicii nu si-au dat seama ca va fi declarat drum, desi are o lungime de 115 m si latime de 5 m. Primaria nu poate justifica, adica are doar o hartie, un inventar unde este trecut ca drum vicinal atat tot. Nu a putut dovedi cum a fost propus ca drum vicinal. Desi nu ma mir ca vecinul sa fi facut lucruri necurate ca sa-l faca drum public. Pe drum circula doar vecinul si ocazional cate 1-2 carute, este plin de iarba. Aici vecinul face ravagii si distrugeri, taie din copaci, face santuri etc. Avocatul a zis ca luam si din drum si de vecin pana completam mp lipsa. E de bine in acest caz ?
De altfel ce se mai poate cere ? Granituire, adica intarusarea terenului, pe care tb sa o suporte costurile integrale vecinul ca el s-a bagat si si-a facut gard, a mutat hotarul initial, dar asta dupa ce isi muta gardul.
Anularea/ taierea de pe titlul de proprietate a vecinului mp suprapusi peste terenul meu ? Aici tb scos de la arhiva sa vada cu ce suprafete a intrat in colectivizare ?
Despagubiri cat a tinut pamantul, terenul acaparat este evaluat la 3 euro/mp.
Se poate executorul sau cei de la cadastru sa vina inainte sa primesc hotararea ? pt ca vecinul poate sa tot amane ca muta gardul sau sa plateasca cheltuielile. Vreau sa-l tin in priza pe vecin, ca a beneficat prea multi ani de teren si eu am platit toate taxele, acum e randul sa-mi i-au ce a fost al meu.
In rest ce alte cereri se mai pot face ?
Multumesc !
Tulburare posesie
vasilemb
Eu am gard pe proprietatea mea si bunicul mi-a spus ca atunci cand l-a construit a lasat 1 m din proprietate ca sa il poata repara si ca sa nu creasca pomi la ... (vezi toată discuția)