avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 570 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Tulburare posesie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Tulburare posesie

Eu am gard pe proprietatea mea si bunicul mi-a spus ca atunci cand l-a construit a lasat 1 m din proprietate ca sa il poata repara si ca sa nu creasca pomi la fundatia gardului (acesta e din beton cu fundatie de 50cm).
Vecinul cu care am gard are un teren GOL imprejmuit pe toate laturile, dar pe latura mea nu si-a facut si el gard, folosindu-se de al meu.
Recent am taiat 5 pomi de peste 2m inaltime care aveau tulipna intre 40 cm si 70 cm de langa gard spre proprietatea lui.

Acesta vrea sa ma acuze de violare domiciliu sau tulburare de posesie, dar el nu are acolo locuinta, incepere, dependinta, ci doar un teren gol imprejmuit,dar pe latura mea gardul e al meu, pe proprietatea mea.

Cel mai recent răspuns: liamic43 , utilizator 08:19, 12 Octombrie 2015
~ Conținut șters la cerere ~
Chiar dacă terenul vecin este gol, este tot o proprietate.
Copacii tăiați ce vechime au și pe care parte a gardului au fost?
Așa cum a arătat și d-l avocat, nu poate fi vorba despre tulburare de posesie. și nici violare de domiciliu dar dacă pomii erau pe proprietatea acestuia, deci ai lui, chiar de-a lungul gardului , poate să vă tragă la răspundere pentru distrugere deoarece NIMENI NU ARE DREPTUL SĂ-ȘI FACĂ SINGUR DREPTATE. - prin dispoziția instanței.
Pomii erau pe partea lui, DAR bunica-miu mi-a spus ca a lasat 1m de la gard ca sa-l putem reface/renova (e din beton gardul cu decorativa) fara a cere acceptul vecinului. Copacii aveau 3-4 ani maxim si erau foarte aproape de gard (40-70 cm). Daca cheama politia, eu cer cadastrist sa ne masoare proprietatile.

Este evident ca eu nu am stat doar pe acel metru si am fost nevoit sa patrund cel putin 2,5-3m pe terenul lui ca sa pot sa strange crengile si sa-i fac curat.

Din ce inteleg, CLAR nu poate fi tulburare de posesie sau violare domiciliu. Repet: terenul este gol, neavand constructii/anexe, nici macar un cotet de caine nu are pe el.

Distrugerea de bunuri este relativa, pentru ca chiar daca ar fi in terenul lui (dupa masuratori cadastrale), el era obligat sa-i taie, intrucat erau la mai putin de 2m de granita dintre proprietati.

Nici nu le putem zice copaci, pt ca 3 erau de grosimea incheieturii de la mana iar 2 de grosimea pulpei piciorului (3-4 ani). Erau mai mult niste crengi.
E hotarat sa se duca la parchet...
Ultima modificare: Duminică, 11 Octombrie 2015
vasilemb, utilizator
Trebuie să înțelegeți că orice imobil care aparține altcuiva, indiferent că are construcții sau nu, este o proprietate privată.
Faptul că bunicul v-a spus-........... nu este o probă în stabilirea unui hotar.
Copacii fiind pe proprietatea lui, îi aparțin și doar prin înțelegere între d-voastră sau prin hotărâre judecătorească (și aveați tot dreptul să solicitați acest lucru) respectivul era obligat să taie acești copaci și în cazul în care el nu făcea acest lucru , aveați d-voastră dreptul să faceți această lucrare.
Încă o dată, nimeni nu are voie să-și facă singur dreptate prin urmare nu aveați voie să pătrundeți pe proprietatea acestuia și să-i tăiați copacii.
Cadastristul nu poate decât să măsoare și nu să impună vecinului să taie copacii.
Solicitați printr-o acțiune în grănițuire și revendicare stabilirea de hotar și revendicarea a mp. care credeți că v-au fost ocupați.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am comis o infractiune? Mobius Mobius O sa intru direct in subiect si o sa caut sa nu va rapesc prea mult timp. Tatal meu are o gradina imprejmuita pe care detine titlu de proprietate. Tatal meu ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. detin un teren intr-o zona rurala, in acelasi judet, ... ipso ipso Buna ziua. Detin un teren intr-o zona rurala, in acelasi judet, dar nu am nimic construit pe el, deci nu locuiesc acolo. Terenul se afla in intersectie, in ... (vezi toată discuția)
Taiere nuc skyboy2011 skyboy2011 Buna ziua,vecinul meu din partea de Est are unu nuc la 30 de cm de hotar care imi produce umbra pe o suprafata mare din terenul meu.Care este calea legala pt ... (vezi toată discuția)