avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 479 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Despre propietate , nerespectarea unui contract de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Despre propietate , nerespectarea unui contract de schimb

Buna ziua ,
Trebuie sa mi se retrocedeze un teren pe L 18,care este compus din 2 TOP-uri cu o suprafata de 1600 mp.In prelungirea terenului sunt 2 Topuri ale vecinului cu o suprafata de 750mp.Suprafata mea este sectionata de un drum . 400 mp treceau peste drum si aveau gard . Detinatorul celor 2 topuri de 750 mp a mutat gardul pana la drum peste cei 400 mp.El ocupand acum 1150 mp
Cele 2 topuri ale mele si ale lui provin dintr-un contract de schimb din 1935 incheiat intre bunicul meu si bunicul lui la notariat , care este mentionat in CF si spune clar suprafetele care revin fiecaruia. Cei de la primarie mi-au raspuns ca vecinul are un nou Top cu plan de situatie cu o suprafata de 1150 mp,cu acordul vecinilor……S-a trecut peste contractul de schimb.Mutarea gardului s-a facut in 2009.
Cum pot reintra in posesia celor 400 mp ?...Pot deschide un proces pe nerespectarea contractului de chimb si anularea extinderii CF –ului ?.. este tarziu acum ?...
Multumesc !!

Alte discuții în legătură

Imobil dezmembrat ca urmare a colectivizarii nutica nutica Buna ziua, Ma aflu in urmatoarea situatie: in anul 1976 a fost intocmit un act de dezmembrare si contract de vanzare - cumparare dupa cum urmeaza in ... (vezi toată discuția)
Revendicare fasii de teren lipsa casher casher Buna ziua, Suntem intr-o oarecare dilema. Mai dorim opinii. Avem o suprafata intravilan cu 2 titluri de propritate + certificate de mostenitor. Un titlu ... (vezi toată discuția)
Proprietate întabulată peste care ulterior au suprapus o parcelă vecină, parțial în cadastru fără notare în cf Ardelean Gheorghe Ardelean Gheorghe Bună ziua, Prezint mai jos o situație din OCPI și Justiție probabil extrem de rar întâlnită, așadar interesantă. ... (vezi toată discuția)