Se poate actiona in instanta de contencios administrativ unitatea scolara respectiva, dar pentru aceasta trebuie facuti niste pasi.(vezi legea contenciosului adm. , legea 1/2011 si metodolia pentru a vedea art. cu privire la vacantarea si publicarea posturilor, precum si modalitati de ocupare)
Din pacate nu mai exista. Si eu sunt intr-o situatie similara, dar pe baza refuzurilor scrise de aceste scoli, intentionez sa-i actionez in instanta de contencios administrativ, conform Metodologiei. Art. 55, Art. 56(lit c) spun foarte clar cine are prioritate, de asemenea Art. 54 (alin 1) reglementeaza problema pensionarilor.
Doresc sa aflu cum se formuleaza o plangere prealabila catre institutia publica emitenta, tinand cont de faptul ca o unitate scolara mi-a refuzat pretransferul consimtit intre unitatile de invatamant, fara o justificare cu temei legal, alta unitate scolara mi-a refuzat pretransferul consimtit intre unitatile de invatamant motivand prin continuitatea unui pensionar, ceea ce nu este legal, conform metodologiei privind mobilitatea personalului didactic, iar cea de-a treia unitate scolara mi-a dat acordul pentru pretransfer, dar nu pentru postul publicat, ci pentru alt post care se poate sau nu elibera in sedinta publica.