avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 543 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... Pretransferul profesorilor
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

Pretransferul profesorilor

Buna ziua! Am vrut sa ma transfer( in jud.Alba ) la o scoala care sa fie mai aproape de domiciliul meu . Astfel ca mi-am depus dosarul in perioada de pretransferari la trei scoli ! Toate trei mi-au respins dosarul pe urmatoarele motive : una pentru ca un profesor ce s-a pensionat a cerut sa ramana in continuare in sistem ; a doua pentru ca C.A. doreste sa titularizeze un profesor cu art. 253 ; a treia pentru ca si-a mai depus cineva dosarul si are domiciliul mai apropiat decat il am eu de scoala respectiva ! Astfel ca nu a contat in nici un fel punctajul obtinut in 20 de ani invatamant,nici macar nu am ajuns la sedinta publica ! Toate cele trei motive sunt de fapt trei rezervari dupa parerea mea ! Nu mai exista egalitate de drepturi in tara asta ?
Cel mai recent răspuns: elena138 , utilizator 23:00, 27 Aprilie 2014
Din pacate nu mai exista. Si eu sunt intr-o situatie similara, dar pe baza refuzurilor scrise de aceste scoli, intentionez sa-i actionez in instanta de contencios administrativ, conform Metodologiei. Art. 55, Art. 56(lit c) spun foarte clar cine are prioritate, de asemenea Art. 54 (alin 1) reglementeaza problema pensionarilor.
@alsilviu, a treia scoala trebuia sa va dea acord de principiu, nu refuz.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Abuz ca sau nu? ileanastoica ileanastoica Buna ziua. Sunt profesor titular pe un post la 50 km de localitatea de domiciliu. Anul acesta a aparut un post \\\\\\\\\\"la doi pasi\\\\\\\\\\" , care a fost ... (vezi toată discuția)
Invatamant idriceanu idriceanu Sunt profesor de 25 de ani si nu am reusit sa ma titulatizez,deoarece in orasul meu nu au fost posturi. In anul 2013 am participat la concurs si am luat ... (vezi toată discuția)
Incalcare metodologie fight_for_justice fight_for_justice Buna ziua! As dori sa va prezint pe scurt urmatoarea problema. Sunt profesor titular si fac o naveta de 30km pana la scoala fara a primi decontarea navetei. In ... (vezi toată discuția)