avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 585 soluții astăzi
Forum Activitate dumitritaM

Activitate dumitritaM

Răspuns la discuția Urmarirea bunurilor comune
Asiguratorul, în urma RCA-ului contractat de sotul dvs se poate intoarce împotriva asiguratului în limita indemnizatiei plătite. Fiind insă o obligație personală a soțului, pot fi urmarite doar bunurile personale ale acestuia, prin urmare dacă nu s-a facut partajul ca urmare a divorțului, societatea de asigurări în calitate de creditor chirografar poate cere in instanță partajul. Imobilul însă este ipotecat în favoarea unei bănci care are înscrisă ipoteca in cartea funciară, prin urmare are un drept de preferință prioritar oricărei alte urmăriri. Dacă imobilul vă este atribuit dvs.societatea de asigurari se va indestula din sultă, daca revine soțului, va putea cere vânzarea. În toate cazurile însă nu trebuie uitat dreptul de urmărire al băncii, care poate cere executarea garanției reale, dacă nu se plătesc ratele sau daca este declarat scadent anticipat ca urmare a insolvabilității titularului creditului.
Răspuns la discuția Obligatii
Buna ziua,
Obligatia asumata de Eu este sub conditie suspensivă mixtă (realizarea evenimentului depinde atat de vointa uneia dintre părti, in cazul nostru Eu cât și de voința unei persoane determinate in cazul nostru Y). Astfel, cand Y va executa obligația față de Eu, atunci ia nastere obligația lui Eu de a executa față de X. Până când Y nu executa - eveniment viitor și nesigur ca realizare, obligatia lui Eu față de X nu ia naștere fiind restricționată de această condiție suspensiva. In situația dată, X este beneficiar al prestației executate de Eu prin mecanismul stipulației pentru altul. Prin urmare, X ca, terț beneficiar, poate să ceara executarea obligației direct promitentului, adica Eu, dar doar când se va naște această obligație, adică atunci când Y va executa obligația către Eu.