avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 607 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Obligatii
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Obligatii

"Eu mi-am asumat aceste obligații fata de X in considerarea îndeplinirii acelorași obligații fata de mine de către Y"

Cum interpretați aceasta obligație? Este sub conditie? Ce conditie?....
Ce intenție are EU?
În condițiile în care Y nu-și îndeplinește obligația față de EU, poate X să-l oblige pe EU să-i procure rezultatul la care s-a obligat???
Ultima modificare: Vineri, 25 Aprilie 2014
bibi33, utilizator
Cel mai recent răspuns: bibi33 , utilizator 20:19, 1 Mai 2014
Buna ziua,
Obligatia asumata de Eu este sub conditie suspensivă mixtă (realizarea evenimentului depinde atat de vointa uneia dintre părti, in cazul nostru Eu cât și de voința unei persoane determinate in cazul nostru Y). Astfel, cand Y va executa obligația față de Eu, atunci ia nastere obligația lui Eu de a executa față de X. Până când Y nu executa - eveniment viitor și nesigur ca realizare, obligatia lui Eu față de X nu ia naștere fiind restricționată de această condiție suspensiva. In situația dată, X este beneficiar al prestației executate de Eu prin mecanismul stipulației pentru altul. Prin urmare, X ca, terț beneficiar, poate să ceara executarea obligației direct promitentului, adica Eu, dar doar când se va naște această obligație, adică atunci când Y va executa obligația către Eu.
dar fiind vorba despre ACELEASI obligatii (cu un singur rezultat, unul comun), daca Y executa obligatia, atunci EU mai are ce executa, avand in vedere ca rezultatul este produs prin actiunea lui Y ??? Ca urmare, EU la ce s-a obligat???

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obligatia solidara - obligatii complexe - exemplu: contract de vanzare-cumparare cu clauza de intretinere rodica_post rodica_post OBLIGATII COMPLEXE Obligatia solidara se poate naste fie prin acte juridice, fie printr-o dispozitie speciala a legii (solidaritatea legala). a) In ... (vezi toată discuția)
Pot sa imi recuperez avansul ? ContSters59282 ContSters59282 ANTECONTRACT DE VANZARE CUMPARARE Intervenit intre subscrisii : I. \"XYZ\" domiciliat in ..... , si sotia \"XYZ\" cu acelasi ... (vezi toată discuția)
Partaj succesiune hemera hemera revin cu acesta intrebare: X face o promisiune de vanzare-cumparare a unui imobil viitor. Dupa un an X se casatoreste cu Y si cumpara acest imobil. Dupa ... (vezi toată discuția)