Raspunsul dvs. a fost de mare ajutor si va multumesc foarte mult.
am cerut reexaminarea taxei de timbru specificind ca prezentul acord vizeaza doar complectarea datelor lipsa (am depus incheierile OCPI de respingere, incheierile de respingere a cererilor de indreptare erori materiale), iar instanta a admis cererea si a constatat ca datorez taxa de 20 lei.
Buna ziua,
Am o societate infiintata in 2003 care are in statul ca si domeniu de activitate principal "activitati de protectie si garda" si alte multe activitati secundare.
In certificatul constator emis de ORC sunt trecute ca si activitati autorizate comform art.15 din legea 359/2004 :activitati de servicii sist. securitate, activitati paza si lucrari instalatii electrice.
Avind in vedere ca in statut am si activitati de curatenie, am participat la o licitatie avind ca obiect "servicii de curatenie"si am cinstigat . Ulterior un alt ofertant a opus faptul ca nu aveam aceasta activitate autorizata comf. art.15 si prin urmare oferta trebuie declarata inacceptabila.
Mai mult, sustine ca ma fac vinovat de fals in decalaratii.
VA ROG SA MA AJUTATI CU UN PUNCT DE VEDERE.
Ar fi mai bine sa renunt si sa nu mai semnez contractul?
Va multumesc anticipat.
OCPI a respins cererea. Am fost in audienta iar registratorul sef si juristul au spus ca nu se poate face intabularea intrucit din hotarire lipsesc numere cadrastrale si vecini.
Am depus cerere indreptare eroare materiala iar instanta a respin-o si a specificat si faptul ca datele cerute de OCPI sunt cuprinse in contractele de vinzare cumparare ce sunt corect enumerate in acordul de mediere consfiintit de catre instanta.
Cu toate acestea OCPI a respins cererea.
se impune o precizare:
in 2012 nu s-a platit taxa de timbru dat fiind faptul ca s-a depus acordul de mediere imediat dupa inregistrarea cererii...
reprezinta o problema?
In 2012 in baza acordului partilor (mediere), instanta a pronuntat o hotarire de expedient in proces partaj bunuri comune. In 2014 oficiul de cadastru a refuzat intabularea bunurilor dat fiind faptul ca in acordul de mediere si in hotarire nu au fost trecute datele referitoare la nr. cadastral si vecini pentru imobilele dobindite.
Am facut cerere indreptare eroare materiala si instanta a respins cererea motivind ca a consfiintit acordul de mediere asa cum a fost incheiat. Mediatorul a facut o complectare a acordului initial pentru complectarea hotaririi cu datele lipsa, dar judecatoria a dat un nr. nou de dosar si a dispus plata taxei de timbru in valoare de 12000 lei.
Ce pot face in aceasta situatie?
Va multumesc anticipat pentru ajutor.