buna ziua tuturor . am doi baieti care au 21 respectiv 22 ani . de cand au terminat liceul au gasit de lucru doar sezonieri in diferite servicii cu CM pe perioade de 5-6 luni . INTREBARE : daca vor presta doar astfel se servicii sezoniere , pe urma stau iar pana-si gasesc alt loc de munca ,vor beneficia de pensie la batranete ? sau faptul ca nu sant angjati definitiv ci doar pe perioade cu intrerupere le va afecta la pensie ? sper ca intelegeti intrebarea . multumesc anticipat .
am facut cerere pt indreptare eroare materiala , dar s-a respins conform disp art 18 din OUG 51/2008 . am dreptul la recurs dar voi mai avea castig de cauza ?
multumesc pt raspuns . tanzactia sa facut , s-a emis hotarare de expedient , dar la finalul hotararii scrie ca reclamanta sa plateasca bugetului de stat x lei si parata y lei . . dar aceste sume au fost inversate pt ca la inceputul procesului au fost y pt reclamanta si x pt parata *(plata AJOTOR PUBLIC JUDICIAR ) . de ce ne-au fost inversate sumele daca intr-un final ne-am inteles ? nu trebuia sa-si plateasca fiecare suma de care fusese scutita la inceput ?
buna ziua . cine trebuie sa suporte cheltuielile de judecata intr-un proces de succesiune daca procesul s-a incheiat printr-o tranzactie intre parti ? mentionez ca a fost admisa cererea reclamantei , dar si cererea reconventionala a paratei , si la primul termen sa consfintit tranzactia intre parti . multumesc anticipat .
daca s-a respins o cerere de indreptare eroare materiala conf art 18 din OUG 51/2008 dar am dreptul sa fac recurs , imi trebuie avocat pt recurs si cat costa recursul pt astfel de cerere ? care ar fi articolul de lege care l-ar putea dobora pe cel mai sus mentionat pt a avea castig de cauza la recurs ? multumesc anticipat.
Buna ziua . Rog respectuos sa ma lamuriti in urmatoarea problema :reclamanta a fost scutita integral de la plata TJT , parata a fost scutita doar la jumatate TJT. procesul s-a terminat cu hotarare de expedient pt ca intr-un final ne-am inteles si am facut o tranzactie consfintita de instanta . Dar la final reclamanta si parata au fost obligate sa-i plateasca bugetului de stat sumele de care au fost scutite la inceput cu INVERSAREA SUMELOR deoarece au cazut in pretentii una fata de cererea celeilalte . Parata a depus cerere indreptare eroare materiala justificand ca doreste sa platesca suma de la inceputul procesului , dar instanta de fond i-a respins cererea conf DISP. ART.18 din OUG 51/ 2008 .Parata doreste sa faca recurs pt inversarea sumelor . CE SANSE SANT SA-I FIE APROBATA INVERSAREA SUMELOR DATORATE BUGETULUI DE STAT ? Sa nu va sup de insistenta mea , dar ieri nu am inteles nimic din raspunsul primit . Mii de multumiri .Este posibil sa nu se tina cont de aceasta dispozitie mentionata anterior ?
va multumesc pt raspuns . dar spuneti-mi care este textul de lege care poate schimba sitatia , atata timp cat parata a cazut in pretentii si deaceea s-au schimbat si plata sumelor datorate bugetul de stat ? sper ca m-am facut inteleasa , nu prea stiu cum sa va explic pt a nu va incuia cu intrebarea mea .
buna ziua . in urma pronuntarii unei hotarari judecatoresti s-a dispus obligarea reclamantei sa plateasca bugetului de stat o suma de bani(bani de care reclamanta a fost scutita in totalitate APJ ) , la fel si parata a fost obligata la plata altei sume . Parata a depus cerere de indreptare eroare materiala sustinand ca s-au inversat sumele dar i-a fost respinsa deoarece a cazut in pretentii fata de cererea reclamantei si astfel a preluat datoria acesteia . INTREBARE : daca parata care este nemultumita de decizie ataca cu recurs (a scis cu recurs in 30 de zile ) , va reusii sa doboare prima decizie a instantei de fond ? va multumesc anticipat .