avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1764 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... CHELTUIELI DE JUDECATA
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

CHELTUIELI DE JUDECATA

buna ziua . cine trebuie sa suporte cheltuielile de judecata intr-un proces de succesiune daca procesul s-a incheiat printr-o tranzactie intre parti ? mentionez ca a fost admisa cererea reclamantei , dar si cererea reconventionala a paratei , si la primul termen sa consfintit tranzactia intre parti . multumesc anticipat .
Cel mai recent răspuns: ContSters320642 , utilizator 21:48, 8 Mai 2014
O tranzactie bine facuta trebuie sa rezolve toate capetele de cerere care au investit instanta.
Se pare ca dvs. nu le-ati rezolvat pe toate (capetele) ramanand in discutie cheltuielile de judecata.
In masura in care instanta nu a solutionat acest capat de cerere si partile nu convin asupra rezolvarii puteti formula calea de atac sau solicita completarea hotararii (444 CPC) daca ati solicitat prin actiune / reconventionala cheltuieli.
multumesc pt raspuns . tanzactia sa facut , s-a emis hotarare de expedient , dar la finalul hotararii scrie ca reclamanta sa plateasca bugetului de stat x lei si parata y lei . . dar aceste sume au fost inversate pt ca la inceputul procesului au fost y pt reclamanta si x pt parata *(plata AJOTOR PUBLIC JUDICIAR ) . de ce ne-au fost inversate sumele daca intr-un final ne-am inteles ? nu trebuia sa-si plateasca fiecare suma de care fusese scutita la inceput ?
Daca "inversarea" a facut-o instanta si nu corespunde tranzactiei dvs. solicitati indreptarea erorii materiale strecurate in cuprinsul hotararii de expedient.
am facut cerere pt indreptare eroare materiala , dar s-a respins conform disp art 18 din OUG 51/2008 . am dreptul la recurs dar voi mai avea castig de cauza ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nelamurire taxa judiciara de timbru ContSters320642 ContSters320642 Buna ziua . Rog respectuos sa ma lamuriti in urmatoarea problema :reclamanta a fost scutita integral de la plata TJT , parata a fost scutita doar la jumatate ... (vezi toată discuția)
Cerere indreptare eroare materiala carsteaverginica carsteaverginica buna ziua .instanta de fond a respins cererea de indreptare eroare materiala conf deciziei art 18 din OUG 51/2008 (la primul termen am facut o tranzactie cu ... (vezi toată discuția)
Sunt intr-o dilema ! Manole Dumitru Manole Dumitru 1). O speta, prin care este chemat in judecata un ex.judecatoresc X. citatiile pt. termenele care au existat pentru solutionare in toate, este nomilazat ca ... (vezi toată discuția)