avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 312 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Sunt intr-o dilema !
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Sunt intr-o dilema !

1). O speta, prin care este chemat in judecata un ex.judecatoresc X. citatiile pt. termenele care au existat pentru solutionare in toate, este nomilazat ca parat persoana fizica ex.judecatoresc X, persoana ce a semnat si contractul de servicii cu reclamantul.
Instanta de fond se pronunta favorabil reclamantului, dar inloc sa nominalizeze obligatia pe numele paratului persoana fizica, nominalizeaza paratul BEJ. Y,
BEJ - ul face cerere de recurs, prin asociatul ex.judecatoresc ce a fost chemat in fata instantei de fond (cel ce a declarat recursul nu a fost parte in proces ca parat sau intervenient sau chemat in garantie). Fac mentiunea ca persoana fizica ex. judecatoresc ce a stat in judecata nu a facut recurs, Instanta de recurs admite recursul celui ce nu a stat in judecata la fond, cu, respingerea cererii pe fond.
Ce parerea aveti?
2). Se face cerere de indreptare eroare materiala pe temeiul art.281 alin (1) Cpc. (cererea fiind sub incidenta vechiului Cpc.) Instanta respinge cererea.
Ce parere aveti? despre aceste pronuntari.??:((#-o
Cel mai recent răspuns: Manole Dumitru , utilizator 20:43, 25 Iunie 2013
Nu cred ca se poate face cerere de indreptare a hotararii.
Trebuie declarat recurs de BEJ si eventual de catre cel caruia nu ii convine solutia.
Mai depinde si daca BEJ avea calitatea de parte in proces.
avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:

Nu cred ca se poate face cerere de indreptare a hotararii.
Trebuie declarat recurs de BEJ si eventual de catre cel caruia nu ii convine solutia.
Mai depinde si daca BEJ avea calitatea de parte in proces.

Fac precizarea ca BEJ - ul nu a avut nici o calitate in fata instantei de fond. Dincontra in fata instantei de fond s-a ridicat exceptia ca BEJ-l nu poate avea calitate procesuala activa sau pasiva, fiind sub incidenta Legii Nr.215 prin care intentitatile (Primariile, prefecturile BEJ -urile), nu pot avea calitati procesuale, pentru ca nu urmaresc un drept subiectiv propriu..
Cerea de indreptare a erorii materiale "priveste numele chematului in judecata". Toate actele de procedura sunt in numele persoanei fizice, si, potrivit art.281 alin.(1) Cpc. cererea este intemeiata, privind eroarea de nume. Persoana X in hotarare sa strecurat BEJ din care facea parte persoana X. OK..??

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum vedeti o astfel de judecata? si ce se mai poate face? Manole Dumitru Manole Dumitru Intr-o cauza civila, Instanta de fond admite cererea pe fond, partea potrivnica (persoana fizica executor judecatoresc) nu face recurs impotriva Sentintei, ... (vezi toată discuția)
Introducerea altui parat negut negut In afara cazului de introducere a altui parat in proces inainte de judecarea fondului mai sunt alte posibilitati de introducere a altui parat intrun proces ... (vezi toată discuția)
Indreptare eroare materiala romeoiasi romeoiasi In data de 12/09/2012 instanta de fond s-a pronuntat respingandu-mi actiune in instanta . Eu am chemat in snstanta doua parate. Instanta cand mi-a respins ... (vezi toată discuția)