avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1866 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Cum vedeti o astfel de judecata? Si ce se mai poate ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Cum vedeti o astfel de judecata? Si ce se mai poate face?

Intr-o cauza civila, Instanta de fond admite cererea pe fond, partea potrivnica (persoana fizica executor judecatoresc) nu face recurs impotriva Sentintei, Dar declara recurs BEJ - ul din care face parte executorul judecatoresc cu calitate de parat, si, cererea de recurs este facuta si semnata de asociatul paratului, Fac mentiunea ca in timpul judecatii la fond s - a ridicat exceptia "lipsei calitatii procesuale pesive a BEJ - ului" respectiv, Instanta a admisa exceptia ca intemeieata.
Insa instanta de recurs a judecat cererea, introdusa de o persoana care nu a fost parte in proces la fond,,,si ce este mau grav,, admite recursul si respinge cererea reclamantului.
Ce parere aveti despre aceasta eroare a instantei de recurs, ?
Ce se poate face?,,,, Ca, in ziua cand a avut loc judecata recursului intimatul - reclamant a avut un deces in familie cu o zi inaitea zilei sorocita judecatii, si nu a putut fi prezenta la termenul respectiv. Care ar fi calea de atac extraordinara si, care ar fi solutia?
Doresc mai multe comentarii si, cat mai pertinente.
Va multumesc.#-o
Cel mai recent răspuns: Martonze , utilizator 16:14, 26 Mai 2013
Instanta de recurs nu a gresit, Bej a contestat lipsa calitatii procesuale si instanta de recurs a acceptat calitatea sa procesuala.
Daca reclamantul nu a putut fi prezent la proces, poate cere revizuirea pe motiv ca " partea a fost împiedicată să se înfăţişeze la judecată şi să înştiinţeze instanţa despre aceasta, dintr-o împrejurare mai presus de voinţa sa"
Daca BEJ nu a fost parte in proces, cine a cerut instantei sa se pronunte asupra calitatii procesuale ale acestuia?
Oare instanta nu s-a pronuntat asupra unui lucru necerut?
Procesele in care executorii judecatoresti sunt parte se castiga in general de catre acestia, prietenii stiu de ce :)
Apoi, mai exista un RIL, solutionat cu Decizia ICCJ nr. 162 din 22 aprilie 2003, care arata ca executorul judecatoresc este parte procesuala pasiva in conditiile art.399 alin (1) ultima teza:
"cazul in care organul de executare refuza sa inceapa executarea silita ori sa indeplineasca un act de executare in conditiile prevazute de lege"
Puteti cere revizuirea, dupa ce aflati si motivarea instantei de recurs, dar eu sunt sceptica in privinta reusitei.
Daca executorul a facut abuz in functie, faceti-i plangere penala, poate aveti succes acolo, desi...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sunt intr-o dilema ! Manole Dumitru Manole Dumitru 1). O speta, prin care este chemat in judecata un ex.judecatoresc X. citatiile pt. termenele care au existat pentru solutionare in toate, este nomilazat ca ... (vezi toată discuția)
Lipsa calitatii procesuale pasive Artigas Artigas Va salut, Intr-un dosar care s-a judecat pe fond,instanta a admis exceptia lipsei calitatii procesuale pasive a uneia dintre parti care avea in dosar ... (vezi toată discuția)
Recurs Madalina43 Madalina43 Buna ziua, va rog sa-mi dati un sfat in ceea ce priveste un recurs admis. Datele problemei sunt urmatoarele: la instanta de fond am castigat ... (vezi toată discuția)