avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 819 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Cerere indreptare eroare materiala
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Cerere indreptare eroare materiala

buna ziua .instanta de fond a respins cererea de indreptare eroare materiala conf deciziei art 18 din OUG 51/2008 (la primul termen am facut o tranzactie cu parata si s-a dat HOT DE EXPEDIENT ). nu s-au cerut cheltuieli de judecata , dar instanta nea obligat pe ambele parti sa platim banii de care am fost scutite bani care au constat in AJUTOR PUBLIC JUDICIAR .INTREBARE :1- de ce ne-au fost inversate sumele si anume parata sa plateasca banii reclamantei ,si invers ? 2- daca fac recurs ce sanse am sa-mi platesc suma mea de care am beneficit de APJ?3- pt un astfel de recurs costurile sant mari , in ce constau ? va rog sa-mi raspundeti si va multumesc din suflet .
Care a fost eroarea materiala pe care ati incercat sa o indreptati pentru ca nu se intelege.Si da ,daca cazi in pretentii trebuie sa platesti cheltuielile suportate de ambele parti. Sau "Interpretarea teleologica, sistemica si literala a dispozitiilor art.50 ind.2 din OUG 51/2008 conduce la concluzia ca indiferent de forma în care o parte a procesului civil a beneficiat de ajutor public judiciar, în situatia în care, prin hotarâre judecatoreasca definitiva si irevocabila aceasta dobândeste bunuri sau drepturi de creanta a caror valoare, respectiv cuantum, depaseste de 10 ori cuantumul ajutorului public acordat, este obligata sa îl restituie potrivit procedurii prevazute la capitolul III( OUG 51/2008). Ce sume ati fost obligat sa platiti?


Ultima modificare: Vineri, 16 Mai 2014
Gabriela Pintea, Consilier juridic
am fost obligata sa platesc 2900 lei , bani ce au reprezentat APJ ai partii adverse , iar ea a fost obligata sa plateasca decat 700 lei bani de care eu am fost scutita la inceputul procesului . DESII EU AM FACUT O TRAZACTIE CONSFINTITA DE INSTANTA IN CARE I-AM LASAT APROAPE TOTUL DIN MASA SUCCESORALA (din motive de sanatate nu am mai dorit continuarea procesului ).iar acum tot eu trebuie sa platesc suma cea mare statului.va multumesc pt sfat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cheltuieli de judecata ContSters320642 ContSters320642 buna ziua . cine trebuie sa suporte cheltuielile de judecata intr-un proces de succesiune daca procesul s-a incheiat printr-o tranzactie intre parti ? ... (vezi toată discuția)
Taxa judiciara de timbru carsteaverginica carsteaverginica Buna ziua din nou . intr-un proces de succesiune unde nu exista pierzator sau castigator pt ca ambele parti sant mostenitoare cu cota de 1/2 , iar procesul s-a ... (vezi toată discuția)
Cerere indreptare eroare materiala ContSters320642 ContSters320642 buna ziua . in urma pronuntarii unei hotarari judecatoresti s-a dispus obligarea reclamantei sa plateasca bugetului de stat o suma de bani(bani de care ... (vezi toată discuția)