avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 592 soluții astăzi
Forum Activitate adi2203

Activitate adi2203

Buna ziua,
In data de 15.03.2015, am parcat masina linga o piata pentru a face ceva cumparaturi. M-am intors dupa 5 minute si am gasit la stergator o hirtie intocmita de un agent de la Politia Locala, prin care eram instiintat ca am oprit neregulamentar si ca trebuie sa ma prezint la sediul lor pentru a-mi fi inminat procesul verbal de contraventie.
Nu m-am dus sa ridic procesul verbal si ca urmare a acestui lucru, in data de 17.07.2015, deci dupa 4 luni de zile ma trezesc acasa cu procesul verbal prin care eram amendat cu 195 RON (97,5 RON in 48 de ore) si 2 puncte de penalizare.
Vreau sa precizez ca am oprit dupa un stilp pe care era montat indicatorul de “oprire interzisa”, insa sageata care marcheaza zona de actiune a indicatorului era pe jumatate bagata sub indicator, astfel incit indicatorul zonei de actiune se putea interpreta ca pina acolo nu se putea opri, de la indicator inainte se ridica restrictia.
Vreau sa va intreb urmatoarele:
1. Este legal ca la 4 luni dupa producerea acestui eveniment sa mi se trimita procesul verbal?
2. Ce sanse am pentru a contesta in instanta procesul verbal, in conditiile in care oricine se uita la acel indicator, datorita faptului ca este acoperit partial, nu se poate interpreta in varianta initiala ci in varianta interpretata de mine.

Va multumesc,
Adrian Dumitru
Buna ziua,
In urma cu citiva ani am concesionat de la Primarie 500 mp de teren la marginea orasului, intr-o zona necirculata. Nu am construit nimic pe acest teren, nici macar nu l-am ingradit.
Acum citeva zile, am primit prin posta un proces verbal de contraventie, emis de catre Politia Locala, prin care ma amendeaza cu 3000 RON, pentru nerespectarea OUG 195/2005, art 96, alin. 1, pct. 10 (“obligaţia proprietarilor şi deţinătorilor de terenuri cu titlu sau fără titlu, de a lua măsuri de salubrizare a terenurilor neocupate productiv sau funcţional, în special a celor situate de-a lungul căilor de comunicaţie rutiere, feroviare şi de navigaţie”). In procesul verbal se constata ca “vegetatia ierboasa este crescuta necontrolat de un timp indelungat. Nu s-au luat masurile necesare si obligatorii de salubrizare, intretinere, cosire si igienizare a terenului”
Mentionez ca nu a fost nici un martor de fata, “nefiind o zona circulata” si s-au executat fotografii. De asemenea agentul de Politie mi-a trecut numele in dreptul contravenientului.
Va rog sa-mi raspundeti la urmatoarele intrebari:
1. Daca trebuiau sa ma anunte si pe mine inainte de a face vizita de constatare?
2. Daca nu trebuia sa mi se dea un termen de rezolvare a situatiei, dupa care sa se aplice amenda?
3. Neexistind grad de pericol social, nu se putea da un avertisment?
4. E legal sa mi se treaca numele in rubrica pentru contravenienti?
5. Procesul verbal se poate anula DOAR in instanta?
Multumesc,
Cu stima,
Adrian Dumitru
Buna ziua,
Locuiesc intr-un bloc ANL, care dupa spusele autoritatilor locale ar urma sa se vinda.
In ultima sedinta de Consiliu Local am aflat din presa locala ca s-a aprobat "documentatia cadastrala de apartamentare a imobilului". As dori sa stiu daca aceasta aprobare face parte din procedura de vinzare a apartamentelor ANL si cam citi pasi ar mai fi pina la vinzarea efectiva.
Va multumesc
Răspuns la discuția Inlocuire amenda contraventionala
Sint puncte de penalizare!
Buna ziua,
Vara trecuta am fost oprit de Politie si mi s-a dat o amenda pentru depasirea vitezei in localitate. Am contestat procesul verbal in Instanta si am cistigat. Mi s-a inlocuit amenda contraventionala de 320 RON (4 puncte) cu sanctiunea avertisment si 2 puncte penalizare in valoare de 180 RON. Decizia este cu apel in termen de 30 de zile de la comunicare. Va rog sa ma lamuriti cu urmatoarele aspecte:
1. Cind se va da sentinta (decizia) finala?
2. Daca trebuie sa astept aceasta sentinta finala pentru a merge la "Taxe si impozite" in vederea anularii amenzii din evidenta lor?
3. Cele 2 puncte penalizare (180 RON) trebuie sa le platesc?
Va multumesc.