avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 796 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Anulare amenda Politia Locala pentru teren nesalubrizat
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Anulare amenda Politia Locala pentru teren nesalubrizat

Buna ziua,
In urma cu citiva ani am concesionat de la Primarie 500 mp de teren la marginea orasului, intr-o zona necirculata. Nu am construit nimic pe acest teren, nici macar nu l-am ingradit.
Acum citeva zile, am primit prin posta un proces verbal de contraventie, emis de catre Politia Locala, prin care ma amendeaza cu 3000 RON, pentru nerespectarea OUG 195/2005, art 96, alin. 1, pct. 10 (“obligaţia proprietarilor şi deţinătorilor de terenuri cu titlu sau fără titlu, de a lua măsuri de salubrizare a terenurilor neocupate productiv sau funcţional, în special a celor situate de-a lungul căilor de comunicaţie rutiere, feroviare şi de navigaţie”). In procesul verbal se constata ca “vegetatia ierboasa este crescuta necontrolat de un timp indelungat. Nu s-au luat masurile necesare si obligatorii de salubrizare, intretinere, cosire si igienizare a terenului”
Mentionez ca nu a fost nici un martor de fata, “nefiind o zona circulata” si s-au executat fotografii. De asemenea agentul de Politie mi-a trecut numele in dreptul contravenientului.
Va rog sa-mi raspundeti la urmatoarele intrebari:
1. Daca trebuiau sa ma anunte si pe mine inainte de a face vizita de constatare?
2. Daca nu trebuia sa mi se dea un termen de rezolvare a situatiei, dupa care sa se aplice amenda?
3. Neexistind grad de pericol social, nu se putea da un avertisment?
4. E legal sa mi se treaca numele in rubrica pentru contravenienti?
5. Procesul verbal se poate anula DOAR in instanta?
Multumesc,
Cu stima,
Adrian Dumitru
Cel mai recent răspuns: Botosneanu , utilizator 01:15, 9 Ianuarie 2015
Cereti prea mult de la autoritatile noastre. Dvs aveati totusi niste obligatii. Amenda primita este minima.
Puteti sa o contestati doar in instanta.

Art. 96. - (1) Constituie contraventii si se sanctioneaza cu amenda de la 3.000 lei (RON) la 6.000 lei (RON), pentru persoane fizice, si de la 25.000 lei (RON) la 50.000 lei (RON), pentru persoane juridice, incalcarea urmatoarelor prevederi legale:

pct 10. obligatia proprietarilor si detinatorilor de terenuri cu titlu sau fara titlu, de a lua masuri de salubrizare a terenurilor neocupate productiv sau functional, in special a celor situate de-a lungul cailor de comunicatie rutiere, feroviare si de navigatie;
Un teren, pe care se afla doar vegetatie spontana, chiar şi mai înaltă, necosita, poate fi considerat un teren insalubru/nesalubrizat, în înţelesul O.U.G. 195/2005 privind protecţia mediului? In functie de raspuns va rog sa motivati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sanctiune contraventionala - teren nesalubrizat Botosneanu Botosneanu Sunt proprietarul unui teren intravilan pe care l-am achizitionat cu intenţia de a edifica o casă pe acesta. In prezent terenul este viran si nefolosit, iar ... (vezi toată discuția)
Bună ziua, am fost oprit de poliție pentru depășirea vitezei ... AlexandruV AlexandruV Bună ziua, Am fost oprit de poliție pentru depășirea vitezei pe un tronson de 50 km (aveam 83). Polițistul mi-a înmânat un PV cu avertisment (mă ... (vezi toată discuția)
Raspundere civila teren elishepherd elishepherd Langa casa se afla un teren gol, arabil dupa cate se pare, despre care am inteles ca ar fi in proprietatea unei pers. fizice insa nu sunt sigura. Problema mea ... (vezi toată discuția)