avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1136 soluții astăzi
Forum Activitate mihai37

Activitate mihai37

Buna ziua,

Doresc sa depun o plangere impotriva unei primarii, mai exact impotriva functionarilor de la taxe si impozite care dupa ce am calculate impozitul pe casa si teren a iesit cu 50 de lei mai putin decat mi-au cerut, asta cu preturile pe m2 si rangul localitatii spuse de ei atunci.
Cand I-am intrebat de ce este asa au ridicat din umeri. Primarul nu face nimic dupa plangerea facuta.
Unde pot sa fac o plangere impotriva primariei in legatura cu aceasta problema?
Multumesc pentru raspuns, dar nu am inteles exact.
Ar trebui sa se prescrie aceste datorii pentru ca au trecut 5 ani de atunci? sau pentru ca aia din primarie nu au bagat terenul la impozit? Cum ar trebui sa ma adresez celor de la primarie ca sa mi le prescrie?
Am inteles ca impozitele mai vechi de 5 ani se prescriu, este adevarat?
Buna ziua, parintii mei au o casa la tara si niste teren agricol. In fiecare an platesc impozitul la primarie si au intrebat mereu daca avem datorii, de fiecare data li se spunea ca nu.
Anul asta am facut acte pentru apia si s-au trezit ca mai avem 650 de lei de plata la impozit, asta dupa ce ne-au dat adeverinta cum ca nu avem nici o datorie.
Doamna de la impozite ne-a zis ca nu au stiut de un teren si nu l-au pus la impozit din 2008 si ca acum trebuie sa platim si penalizarile care fac 350 de lei. Cand am spus ca nu ni se pare corect sa platim si penalizarile ca nu noi am gresit noi platind taxele in fiecare an ne-a zis ca trebuia sa le spunem noi ca platim prea putin si ca nu ar fi vina lor. Ca nu am dus actele la primarie sa ne inregistram si ca trebuie sa platim tot. Ori noi am dus actele cand s-au facut ca altfel nu ar fi avut nici celelalte terenuri si curtea.
Intrebarea mea este ce putem face? Unde putem sa facem o plangere in afara primariei ca si primaru spune la fel sa platim tot si penalizarile.
Puteti sa imi spuneti, daca primaria vrea sa distruga acest spatiu verde (unde avem copaci si vegetatie) si sa faca trotuar in acest loc, are voie?
Noi ce putem face pentru ai opri?
Buna ziua, parintii mei au la tara o casa si 2.7 hectare de teren agricol care este lucrat de catre rude in fiecare an.
Noi am platit de fiecare data impozitul la primarie, iar mama se ducea personal si intreba daca mai are restante de fiecare data.
Anul acesta am decis sa depunem si dosarul de APIA pentru terenurile agricole si cand am mers la primarie sa luam adeverinta necesara pentru dosar ne-au spus ca mai avem de platit 550 de lei impozitul, dar ca merge daca platim si 450 de lei.
Mama a spus ca ea a platit dar ei spun ca poate am platit restante in 2013.
Pe chitanta pe care o dau cei de la primarie nu scrie decat data incasarii si suma, nu si pe ce perioada a fost incasata, cand i-am intrebat de ce este asa au spus ca asa e chitanta.
Bun platim suma de 450 de lei ne da adeverinta si mergem la APIA, de la apia ne-au spus ca ne trebuie un document de la notar (contract comodat cred) facut cu sora tatalui deoarece apare pe titlu desi tata apare proprietar cu cota de 1/1 pe titlul de proprietate. Mergem la notar si ne spune ca ne trebuie certificat fiscal de la primarie, la primarie ne spune ca acum avem de platit impozit inca 600 de lei, iar aici totul devine foarte neclar, cei de la primarie sustin ca trebuia sa venim noi la ei sa ii tragem de maneca sa le spunem ca de ce platim mai putin si ca sunt si ei oameni si ca au 10.000 de oameni in comuna, dar nu ne-au dat o explicatie concreta de unde au mai aparut si banii astia de plata cand ei ne-au zis la inceput 550. Acum este alta problema cu titlul de proprietate care a fost facut in 2003 iar cand mama s-a dus sa il ridice i-au spus ca este la Municipiu, mama merge la municipiu si i se spune ca s-a dat, la primarie merge si le spune sa il dea iar ei nu dau nici un raspuns timp de 9 ani de zile desi ne-am dus si le-am spus sa il elibereze de mai multe ori, in 2012 deabia ni l-au dat.

Intrebarea mea este ce ar trebui sa facem acuma? pentru ca nu mai vrem sa platim nimic pana nu stim sigur ce se intampla iar de la acesti oameni nu cred ca o sa aflam nimic la cum vorbeau cu noi.

Unde as putea sa merg sa fac o plangere sau sa imi zica corect ce ar trebui sa facem? Mentionez ca mama are toate chitantele pastrate de la impozitul platit.

Inca o intrebare, daca puteti sa imi spuneti de cand se platesc impozite pe terenurile agricole?