avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 326 soluții astăzi
Forum Activitate jinga_adrian

Activitate jinga_adrian

Răspuns la discuția Fals in declaratii
multumesc pt raspuns. problema e putin mai complicata. eu am imprumutat o persoana fizica (care culmea e si ruda cu mine) iar cu chioscul respectiv a girat firma al carei administrator este ea si sotul ei. nu se pune problema de rea-credinta a dobanditorului(stiu sigur ca omul ala chiar a platir suma respectiva si nu a stiut despre ipoteca), reaua credinta vine doar din partea debitorului. si tocmai din cauza asta eu nu am nimic cu persoana respectiva si vreau sa ma indrept prin toate mijloacele (si eu si dobanditorul) impotriva debitorului. am intrebat despre posibile cai penale pt ca in actul facut la notar se precizeaza ca ''subsemnatii....in calitate de asociati ai......declaram pe proprie raspundere, cunoscand conseciontele articolului 292 cod penal ca nu vom instraina bunul mobil ce face obiectul prezentului contract''. daca intr-adevar e cum spuneti d-voastra si ei nu patesc nimic mi se pare ca e ceva in neregula cu legile noastre, mie unuia mi se pare clar o inselaciune ce au facut ei...
buna ziua. am imprumutat pe cineva cu o suma de bani printr-un act notarial cu garantie reala mobiliara. garantia era reprezentata de 2 chioscuri ce sunt folosite ca spatii comerciale amplasate pe terenul primariei si a fost inscrisa in AEGRM. asta s-a intamplat acum 2 ani. intre timp persoana pe care am imprumutat-o a vandut unul dintre spatii unei terte persoane printr-un act de vanzare cumparare contra sumei de 60.000 ron. vreau sa stiu daca acel act are vreo valoare (intre timp am platit si onorariul executorului pentru inceperea executarii silite)si mai ales vreau sa stiu daca ii pot face plangere penala si la ce articol s-ar incadra. multumesc
Răspuns la discuția Infiintare firma
multumesc pentru raspuns.si mie mi se pare mai simpla a doua solutie. dar am vrut sa intreb pentru ca citisem o discutie mai veche tot pe acest forum (de prin 2011) in care cineva spunea ca nu reuseste sa inregistreze o firma in scop de TVA tocmai din cauza ca avea sediul social intr-un cabinet de avocatura,desi in rest erau indeplinite toate criteriile pentru obtinerea punctajului.
buna ziua! vreau sa deschid o firma (platitoare de tva) si am cateva nelamuriri in legatura cu sediul social. eu momentan locuiesc intr-un camin, proprietatea primariei locale, printr-un contract de inchiriere ce se reinoieste anual. in aceste conditii pot declara sediul social la aceasta adresa sau am nevoie de vreo aprobare speciala de la primarie? o alta alternativa despre care am auzit ar fi apelarea la serviciile unui cabinet de avocatura pentru gazduirea temporara a sediului,dar as vrea sa stiu daca as putea avea probleme cu acceptarea statutului de platitor de tva din aceasta cauza. multumesc anticipat pentru raspunsuri