buna ziua! vreau sa deschid o firma (platitoare de tva) si am cateva nelamuriri in legatura cu sediul social. eu momentan locuiesc intr-un camin, proprietatea primariei locale, printr-un contract de inchiriere ce se reinoieste anual. in aceste conditii pot declara sediul social la aceasta adresa sau am nevoie de vreo aprobare speciala de la primarie? o alta alternativa despre care am auzit ar fi apelarea la serviciile unui cabinet de avocatura pentru gazduirea temporara a sediului,dar as vrea sa stiu daca as putea avea probleme cu acceptarea statutului de platitor de tva din aceasta cauza. multumesc anticipat pentru raspunsuri
Cea mai sigura este a doua varianta cea cu avocatul! Nu exista nicio problema, atata doar ca sediul va fi unul temporar!
Contractul de inchiriere este pe numele dvs.-ca persoana fizica, iar ptr a fi sediul social la locul unde dvs. locuiti, firma in curs de constituire trebuie sa incheie contract de inchiriere/comodat cu proprietarul (Primaria) si este posibil sa nu obtineti acest lucru de la Primarie!
multumesc pentru raspuns.si mie mi se pare mai simpla a doua solutie. dar am vrut sa intreb pentru ca citisem o discutie mai veche tot pe acest forum (de prin 2011) in care cineva spunea ca nu reuseste sa inregistreze o firma in scop de TVA tocmai din cauza ca avea sediul social intr-un cabinet de avocatura,desi in rest erau indeplinite toate criteriile pentru obtinerea punctajului.