avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 215 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Infiintare firma
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Infiintare firma

buna ziua! vreau sa deschid o firma (platitoare de tva) si am cateva nelamuriri in legatura cu sediul social. eu momentan locuiesc intr-un camin, proprietatea primariei locale, printr-un contract de inchiriere ce se reinoieste anual. in aceste conditii pot declara sediul social la aceasta adresa sau am nevoie de vreo aprobare speciala de la primarie? o alta alternativa despre care am auzit ar fi apelarea la serviciile unui cabinet de avocatura pentru gazduirea temporara a sediului,dar as vrea sa stiu daca as putea avea probleme cu acceptarea statutului de platitor de tva din aceasta cauza. multumesc anticipat pentru raspunsuri
Cel mai recent răspuns: jinga_adrian , utilizator 22:19, 13 Mai 2014
Cea mai sigura este a doua varianta cea cu avocatul! Nu exista nicio problema, atata doar ca sediul va fi unul temporar!

Contractul de inchiriere este pe numele dvs.-ca persoana fizica, iar ptr a fi sediul social la locul unde dvs. locuiti, firma in curs de constituire trebuie sa incheie contract de inchiriere/comodat cu proprietarul (Primaria) si este posibil sa nu obtineti acest lucru de la Primarie!
multumesc pentru raspuns.si mie mi se pare mai simpla a doua solutie. dar am vrut sa intreb pentru ca citisem o discutie mai veche tot pe acest forum (de prin 2011) in care cineva spunea ca nu reuseste sa inregistreze o firma in scop de TVA tocmai din cauza ca avea sediul social intr-un cabinet de avocatura,desi in rest erau indeplinite toate criteriile pentru obtinerea punctajului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Firma cu sediu social la cabinet avocat - inregistrare in scopuri de tva madalinaoprea madalinaoprea A reusit cineva sa inregistreze in scop de TVA o societate ce are sediul social la cabinet de avocat, odata cu intrarea in vigoare a Ordinului MFP nr. ... (vezi toată discuția)
Sediu ong la un cabinet de avocatura eudia eudia Buna ziua! Am citit pe internet ca in cazul ONG -urilor nu este lgal sa se inchirieze un spatiu la un Cabinet de avocatura pentru sediul social, asa cum ... (vezi toată discuția)
Stabilire temporara sediu social srl la cab de avocat ContSters79137 ContSters79137 Am un client care imi solicita stabilirea temporara a sediul unei SC la sediul cabinetului meu. Aveti idee ce acte imi cere registrul comertului, in afara ... (vezi toată discuția)