avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1057 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale stabilire temporara sediu social SRL la cab de avocat
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

stabilire temporara sediu social SRL la cab de avocat

Am un client care imi solicita stabilirea temporara a sediul unei SC la sediul cabinetului meu.

Aveti idee ce acte imi cere registrul comertului, in afara de contractul de asistenta juridica in acest sens?

Mai este nevoie de acordul vecinilor? Se va verifica unicitatea de sediu? Eu, pentru cabinet, am contract de inchiriere (cu posibilitate de subanchiriere), dar din cate stiu, aici mai figureaza si alte firme cu sediul social.

Cel mai recent răspuns: dora1972 , utilizator 09:34, 4 Mai 2012
În vederea stabilirii temporare a sediului societăţii comerciale în cauză, avocatul va întocmi şi semna cu reprezentantul societăţii un contract separat de asistenţă juridică având acest obiect. Perioada pentru care sediul societăţii în cauză este stabilit la sediul profesional al avocatului nu poate depăşi 1 an, iar dovada sediului se face cu contractul de asistenţă juridică.
Trebuie prezentata la ORC si copia contractului de inchiriere dintre Cabinet si proprietarul spatiului, precum si copie actului de proprietate.
Daca se intampla ca si contractul de inchiriere sa fie incheiat pe o durata mai mica de 1 an, atunci contractul de asistenta juridica pt stabilirea sediului se va incheia pe durata de valabilitate a contractului de inchiriere.
In acest caz, fiind vorba de o stabilire temporara a sediului, nu se mai cere si conditia unicitatii de sediu.
se cere si decizia de constituire a cabinetului de avocatura .
multumesc mult pentru raspunsuri.

asa mi se parea si mie normal, sa nu fie necesara conditia unicitatii de sediu, altfel acea posibilitate de gazduire temporara a sediului unei SC s-ar limita la o singura societate.
banuiesc ca nici acordul vecinilor nu mai este cerut, de vreme ce a fost schimba ta deja destinatia din locuinta in cabinet de av (am obtinut atunci acordul vecinilor si al asociatiei, la solicitarea administratiei financiare care a inregistrat contractul de inchiriere).

o sa merg cu toate actele cabinetului si ale sediului, multumesc inca o data!
Nu este necesar acordul vecinilor pt ca stabilirea temporara a sediului la cabinetul de avocat presupune in fapt un sediu fara activitate.
lory10 a scris:

Nu este necesar acordul vecinilor pt ca stabilirea temporara a sediului la cabinetul de avocat presupune in fapt un sediu fara activitate.


Da?? Si atunci firma mea cum este la cabinetul de avocat cu activitate??
Cu autorizatii speciale cu tot!

Alte discuții în legătură

Sediu ong la un cabinet de avocatura eudia eudia Buna ziua! Am citit pe internet ca in cazul ONG -urilor nu este lgal sa se inchirieze un spatiu la un Cabinet de avocatura pentru sediul social, asa cum ... (vezi toată discuția)
Sediu social tempoarar la avocat doradragan doradragan din motive de nedeclarare inactivitatea fiscala daca nu suntem gasiti la sediu social am hotarat ca cel mai bine e sa stabilim sediul social la avocat, nu ne ... (vezi toată discuția)
Sediu social/punct de lucru Almaris Almaris Am infiintat de curand un S.R.L. (prestare servicii)si pentru ca stau cu chirie am ales varianta unui sediu social la un cabinet de avocatura. Ce mi-a scapat ... (vezi toată discuția)