avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 479 soluții astăzi
Forum Activitate alin20

Activitate alin20

Răspuns la discuția Reabilitarea
nu sunt de specialitate dar m-am lovit de aceeasi problema.
iti poti faci reabilitarea in momentul in care au trecut 4 ani de cand ar fi trebuit condiderata executata in intregime pedeapsa. daca ai fost arestat in anul 2009, calculezi 2 ani , pedeapsa aplicata, deci 2011, plus inca 4 ani . vei putea face reabilitarea undeva in anul 2015
am fost trimis in judecata pentru conducere sub influenta bauturilor alcoolice si retinerea starii de recidiva postexecutorie, art 37, lit b.
Dupa intrarea in vigoare a noului cod penal, prin aplicarea legii mai favorabile, se constata ca termenul pentru reabilitarea judecatoreasca s-a implinit ( acum este doar de 4 ani , nu 4 plus 1/2 din pedeapsa cum era prevazut de vechiul cod).
Ce sanse am sa primesc o pedeapsa neprivativa de libertate, indiferent sub ce forma, daca imi schimba incadrarea juridica fara a se retine recidiva?
Va multumesc

Daca creditorul nu a staruit in recuperarea creantei in ultimele 12 luni, se poate constata perimarea?
buna ziua.
mi s-a intocmit un dosar de executare silita in anul 2007. am primit somatii la interval de 6 luni, 8 luni, acum nu am mai primit absolut nimic cam de un an.
ce sanse am ca aceasta executare sa fie perimata, iar daca voi obtine perimarea acestei executari inceputa in anul 2007, ma mai poate executa silit printr-un nou dosar de executare? mentionez ca este vorba de o suma de bani fara garantii imobilare,