avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 353 soluții astăzi
Forum Activitate agneska

Activitate agneska

Buna Alexandra, Mulțumesc pentru raspuns! Informațiile pe care mi le-ai trimis sunt din Republica Moldova!

Alexandrarares a scris:

Buna seara!
capul trebuie să fie liber (descoperit) (cu excepţia circumstanţelor religioase şi medicale, cu prezentarea documentelor medicale confirmative (după caz) şi avizul în scris al şefului SEAI.
[ link extern ]

Reinoire Cartii de Indentitate C.A.R.D.S
Buna Ziua,
Aș dori sa impartasesc cu voi o experiența umilitoare de-a mea care a avut loc la Serviciul Public de Evidenta Populatiei unde am depus cerere pentru reinoirea Cartii de Indentitate C.A.R.D.S
Aceasta Carte de Indentitate are valabilitate doar 12 luni cu posibilitate de prelungire. Umilinta la care am fost supusa, este faptul ca am fost obligata sa-mi i-au baticul jos de pe cap pentru am face poza. I-am spus lui Doamna ca sunt patient oncologic, fara par pe cap, si ca nu ma simt confortabil sa-mi i-au baticul jos. La care D-mna mi-a raspuns, ca daca nu-mi i-au baticul jos, nu o sa poata sa-mi faca legitimatia.In multe tari occidentale, precum Australia, America si Anglia.. acoperirea capului este acceptata in fotografiile pasaportului/permisului de conducere atat din motive religioase, cat si din motive medicale. Oare chiar sa nu fie un articol in lege pentru protectia dreptului omului la demnitate in situatii mai sus mentionate? Multumesc pentru raspuns!!
Buna ziua, Este posibil sa-mi actualizezi domiciliul la Evidenta populatiei pe alta tara? Sunt cu domicliul in Australia plecata din 1989, In ultimii ani vin mai des in Romania si mi am stabilit si o resedinta temporara CARDS . Intrebarea mea este, cum As putea sa-mi actualizezi date privind domiciliul la institutiile statului . Fiindca, la ei eu tot figurezi cu domiciliul pe care l-am avut inainte sa plec din tara. Asta nu m-ar deranja, dar problema o am cu ANAFUL care imi trimite corespondenta la vechiul domiciliul unde nici nustiu cine mai locuieste acolo. Am facut nenumarate sesizari si tot degeaba. Pur si simplu ignora cartea de indentitate CARDS cu adressa resedintei or domiciliului din strainatate. Multumesc
Da, identificarea domiciliului principal fata de cel rezidential se i-au si alte criterii in considerare, tara unde persoana traieste mai mult de 6 luni consecutiv etc.
daca sant rezident roman, de ce nu pot sa-mi fac buletin, numai daca renunt l-a domiciliul in Australia?
ceea ce spuneti dvs este c-a si cum v-ati duce dvs in USA intr-o vizata prelungita, si bineinteles trebuie sa locuiti undeva, si vin finante locale sa va intrebe de venituri din Romania. Nu face sens,. si nici nu este legal. Da, ar fii legal, daca eu mi-as fii mutat domiciliul permanent pe Romania. Daca ma repatriam, si renuntam l-a domiciuliul in Australia.
am dubla cetatenie romana-australiana
nu, nu mi-am schimbat domiciuliu ma aflu in Romania temporar cu resedinta tempoirara cu buletin valabil 1 an
Sant cetatean australian cu domiciliul in Australia si cu resedinta temporara in Romania ( cu buletin temporar valabil un 1 an cu posibilitate de prelungire).
As dorii sa aflu, daca se poate, daca finante au dreptul sa ma verifice pentru venituri realizate din dobanzi bancare din Australia. Fiind ca eu am inteles din ghidul contribuabilului, ca au dreptul numai asupra veniturilor realizate pe teritoriul Romania.

Tin sa mentionezi ca impozit pe venituri din Australia, este impozitat in Australia, si am toata documentatia necesara, insa nu cred ca ceea ce face acest inspector este legall fiinda eu nu mi-am schimbat domiciliul pe Romania. Multumesc pentru raspuns