Reinoire Cartii de Indentitate C.A.R.D.S
Buna Ziua,
Aș dori sa impartasesc cu voi o experiența umilitoare de-a mea care a avut loc la Serviciul Public de Evidenta Populatiei unde am depus cerere pentru reinoirea Cartii de Indentitate C.A.R.D.S
Aceasta Carte de Indentitate are valabilitate doar 12 luni cu posibilitate de prelungire. Umilinta la care am fost supusa, este faptul ca am fost obligata sa-mi i-au baticul jos de pe cap pentru am face poza. I-am spus lui Doamna ca sunt patient oncologic, fara par pe cap, si ca nu ma simt confortabil sa-mi i-au baticul jos. La care D-mna mi-a raspuns, ca daca nu-mi i-au baticul jos, nu o sa poata sa-mi faca legitimatia.In multe tari occidentale, precum Australia, America si Anglia.. acoperirea capului este acceptata in fotografiile pasaportului/permisului de conducere atat din motive religioase, cat si din motive medicale. Oare chiar sa nu fie un articol in lege pentru protectia dreptului omului la demnitate in situatii mai sus mentionate? Multumesc pentru raspuns!!
Alexandrarares
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Buna seara! capul trebuie să fie liber (descoperit) (cu excepţia circumstanţelor religioase şi medicale, cu prezentarea documentelor medicale confirmative (după caz) şi avizul în scris al şefului SEAI. [ link extern ]
Buna Alexandra, Mulțumesc pentru raspuns! Informațiile pe care mi le-ai trimis sunt din Republica Moldova!
Alexandrarares a scris:
Buna seara! capul trebuie să fie liber (descoperit) (cu excepţia circumstanţelor religioase şi medicale, cu prezentarea documentelor medicale confirmative (după caz) şi avizul în scris al şefului SEAI. [ link extern ]
Musulmanii
POPA GHEORGHE
Foarte just; dacă nu ati observat asta până acum !
Ei nu sunt fericiţi în Liban
Ei nu sunt fericiţi în Gaza
Ei nu sunt fericiţi în Egipt
Ei nu sunt ... (vezi toată discuția)