Documentele care sunt verificate de politia de frontiera, la trecerea frontierei de stat, pe aeroport!
Buna seara,
De mai multe ori, cand am plecat si asemenea, revenit in RO, folosind punctul de frontiera al Aeroportului Otopeni, mi s-au adresat aceleasi intrebari, pe care le consider retorice:
1) La iesire, politistul de frontiera imi solicita biletul de avion, pentru a-mi verifica destinatia, cu pretextul ca asa fac toti calatorii, sau, ca nu cumva, din greseala, sa merg spre cursele interne, in conditiile in care ii comunic verbal, ca plec pe o cursa externa!
Au dreptul legal sa faca aceasta verificare, pentru acest document?!
Precizez ca nu este angajat al companiei aeriene, drept urmare, cred ca isi depaseste atributiile.
Conform art. 10 lit. a, b, din OUG 194/2002, nu este prevazut acest document a fi verificat, la trecerea frontierei.
2) La intrare, mi se adreseaza intrebarea:
"De unde vin?"
Asemenea, solicitarea este opozabila in raport cu prev. art. mai sus enuntat!
3) Mai mult decat atat, cand le solicit sa imi faca cunoscuta calitatea si sa imi prezinte legitimatia de serviciu, refuza!
Aici incalca deliberat prev. art. 30 alin. 1, 2 din OUG 104/2001.
Pentru intrebarile cu privire la prezentarea biletului de avion sau locatiei de unde vin, de fiecare data solicit motivarea in drept, in raport cu solicitarea in fapt, pentru care, din pacate, niciodata nu am primit raspuns!
Fata de aceste motive, apreciez intrunite elementele constitutive sub aspectul infractiunilor de uzurparea functiei, conform art. 300 din C. Penal sau abuz in serviciu, conform art. 297 C. Penal.
Va multumesc si sper sa primesc un raspuns, de la specialisti!
CNP sau serie CI tastate gresita la formularea petitiei.
Buna ziua,
Am si eu o intrebare, cu privire la formularea unei petitii, catre intitutiile publice din Romania:
In situatia in care petitionarul, greseste CNP-ul sau nr. CI (cand formuleaza pe e-mail si din neatentie/graba/oboseala, de exemplu apasa tasta 1 in loc de 2, sau omite vreo cifra), poate atrage fapta de ordin penal?
Aici as face referire la art.326 C. Pen, fals in declaratii!
Chiar ii intereseaza, fiindca pe alte aeroporturi, se scaneaza biletul la bariere, inaintea filtrului de securitate si apoi angajatii companiei aeriene il verifica la urcarea in avion.
Politia de frontiera, nu verifica biletul de avion, la plecare!
Mai mult decat atat, si la sosirea in Romania, adreseaza intrebarea "De unde ai venit?" ,
Apreciez chiar, purtare abuziva deliberata din partea lor, in forma agravanta (uneori se strang mai mult de 3 politisti) pentru o discutie simpla, care consta in legitimarea lor ca functionari publici (obligatii ale politistilor de frontiera, conform art. 30 alin. 1 si 2 din OUG 104/2001), respectiv, motivari in drept, in raport cu solicitarile in fapt.
Probabil ca vor sa intimideze!
gi-jane2 a scris:
(consider ca m-a santajat)
considerati gresit, ii doare undeva unde plecati dvs darfiind intr-un aeroport, normal ca va cere biletul. fara bilet, nu treceti frontioera prin aeroport.
Buna ziua,
Am si eu o speta si sper ca cineva sa imi furnizeze un raspuns cocludent:
La controlul de frontiera al Aeroportului Otopeni, politistul m-a obligat sa ii prezint biletul de imbarcare, altfel, nu am sa fiu lasat sa trec punctul de frontiera (consider ca m-a santajat), chiar daca i-am prezentat cartea de identitate si i-am comunicat ca merg pe o cursa externa.
Am suspiciunea ca, prin actiunea intreprinsa, mi-au monitorizat destinatia (sunt urmarit).
Mai mult decat atat, la fata locului au mai venit inca doi reprezentati ai MAI, care, la fel, nu au avut o motivare in drept, in raport cu solicitarea in fapt, doar spunand faptul ca, asa fac toti calatorii!
Din punct de vedere al legislatiei, este legala verificare biletului de imbarcare pentru compania aeriana, oricare ar fi ea, de catre politia de frontiera?
In asemenea masura, politia de frontiere are dreptul sa intrebe de unde vine calatorul, la sosirea in RO, in situatia in care este cetatean roman si prezinta CI/pasaportul?
Am si eu o nelamurire cu privire la plata despagubirii, in urma unui accident rutier.
Soferul vinovat a fost asigurat la o societatea care a falimentat (Carpatica) si debitor, in cazul de fata, ramane Fondul de Garantare a Asiguratilor.
Am trimis pe email o solicitare catre acestia (FGA), in vederea deschiderii dosarului de dauna, prin luna Octombrie 2021, am primit nr. de inregistrare pe la sfarsitul lunii Decembrie 2021, le-am trimis toata documentatia, respectiv anexa 10, dar pana acum, nu am primit compensatia financiara.
Tin sa mentionez ca, aveau cunostita de speta in cauza, in urma unui proces in instanta.
Intrebarea:
Care este perioada maxima de timp legala, in care ei trebuie sa faca plata catre creditor?
Am si eu o intrebare si sper ca cineva sa ma poate edifica:
Mandatarul sau petentul, pot sustine un proces civil in faza de recurs (la Curtea de Apel) daca nu este avocat sau nu are studii juridice?
Aici doresc sa invoc art. 21. alin. (1) si (2) din Constitutia Romaniei, dorind sa contracarez art. 486 alin. (3) din C. Proc. Civ.
markomarius1
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Este vorba despre o clinica privata, obiectul fiind acel test numit RT-PCR ( eu il numesc testul de manipulare si restrictionare a liberei circulatii), pentru care am primit rezultat pozitiv si in urma caruia, am invocat ca lipsa mijloacelor probatorii (complete, corecte si precise) pentru rezultatul asumat, semnat si stampilat, face speta opozabila conform art. 3 lit. (b), raport la art. 3 lit. (a) din Ordonanta 21/1992.
Sunt constient ca un raspuns favorabil mie, creaza un precedent, fiindca am sa-l fac public, ca toti cetatenii sa beneficieze de asta in a-si recupera banii platiti pe aceste teste de manipulare, in opinia mea, cel putin!
- Apăsați, vă rog, pe Răspunde, nu pe Citează. Mulțumesc -
markomarius1
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Va multumesc pentru raspuns!
Eu am invocat prevederile art. 2 lit. (a) din legea 363/21 dec. 2007, respectiv despagubirea conform art. 3 lit. (d), coroborat cu art. 10 lit. (d) din Ordonanta 21/1992.
Numai ca, OPC a declinat speta spre solutionare DSP-ului, pe motiv ca nu intra in sfera lor de competenta actele medicale, fara a face o motivare in drept.
Ce mi-ati recomanda in acest caz?
Inca o data va multumesc!