avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 866 soluții astăzi
Forum Activitate Tomy2000

Activitate Tomy2000

Răspuns la discuția prescriptia raspunderii penale
Chiar nu mai pot face nimic ?

In 2005 s-a facut un contract de vanzare cumparare teren, sub semnatura privata.
Eu am fost plecat din tara si am avut unele probleme juridice in afara tarii si nu m-am intors pana anul acesta.
Actul acela sub semnatura privata s-a folosit in 2006 pentru a se perfecta la judecatorie un act care sa tina loc de contract de vanzare cumparare.
Terenul era pe numele meu si a cuiva. El a facut actul de mana si a vandut terenul, cred ca el a semnat in locul meu. A spus ca partea mea de bani i-a luat in contul unei datorii ce o aveam la el. Dar eu sunt dispus sa-i dau banii si sa am acel teren...
Nu pot face plangere pentru fals in acte si uzul de fals?? Pentru ca amicul meu asta a facut. Daca au trecut 8-9 ani , gata ????
Pentru ca eu in acest an am aflat de situatie si fiind in alta tara, cu probleme juridice, nu am venit acasa si nici nu aveam cum sa aflu.....
S-a prescris ???
Cel care a facut falsul nu mai poate pati nimic?
Nu-mi pot recupera terenul ? Nu pot cere anularae hotararii judecatoresti privind perffectarea actului de vanzare ?
Din ce am aflat, acel teren a fost vandut si de cel care a obtinut hotararea in instanta , nici nu stiu a cui mai este , oricum nu e a celui care a obtinut hotararea judecatoreasca.


Răspuns la discuția prescriptia raspunderii penale
Chiar daca eu nu am stiut si eram in imposibilitatea sa aflu?
Buna ziua !

Am urmatoarea situatie:
-o infractiune de fals sub semnatura privata facuta in 2005, actul a fost folosit in instanta cam in aceeasi perioada, s-a prescris ?
Mentionez ca acum am aflat de falsul facut.
Am citit ca prescriptia raspunderii penale este de 5 ani pentru fals si uz de fals. Dar nu am avut cunostinta de falsul facut.
Termenul de prescriptie curge de la data infractiunii, de la data folosirii falsului sau de la data la care am aflat ca s-a produs un fals?
S-a prescris ?
Multumesc frumos pentru raspuns !
Răspuns la discuția Prescriptie
Deci oricum s-a prescris..., chiar daca s-ar considera fals in înscrisuri/ uz de fals sau ce-o mai fi a intervenit prescriptia raspunderii penale.
Multumesc pentru raspunsuri.
Răspuns la discuția Prescriptie
Da, dar a semnat in locul ei.Consimtamantul celuilat sot a existat, dar cum va putea demonstra?
Nu este fals in înscrisuri ?
Daca ar fi, daca totul s-a intamplat in 2006-2007, a intervenit prescriptia?
Care este termenul de prescriptie ?
Discuție Prescriptie
Buna ziua,
Am un prieten care se confrunta cu urmatoarea situatie:
Prin 2006-2007 a vandut o masina - era bun comun cu sotia, dar sotia era trecuta in acte. In acea perioada, sotia lui era plecata din tara, iar el a vandut masina de comun acord, ca bun al familiei, semnând in locul sotiei actele de vanzare cumparare astfel incat noul proprietar sa o poata inscrie pe numele lui. ( atunci se gandea ca nu e mare lucru, decat sa cheltuie sotia bani pt revenirea in tara ).
Acum, pentru ca intre timp au divortat, fosta sotie a inceput sa-l sicaneze ca unde a vandut masina, ca ea nu a semnat si nu a fost prezenta, desi sotia a stiut si banii s-au folosit in interesul familiei ( atunic era totul ok intre ei).
Il tot cere actele de vanzare, el nu le mai are....se gandeste ca ii va face plangere penala pentru fals in înscrisuri...Mai poate face ceva fosta sotie? E in pericol prietenul meu?
Avand in vedere ca totul s-a petrecut in 2007,nu a intervenit prescriptia??
I se mai poate intampla ceva prietenului meu?