avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 927 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... prescriptia raspunderii penale
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

prescriptia raspunderii penale

Buna ziua !

Am urmatoarea situatie:
-o infractiune de fals sub semnatura privata facuta in 2005, actul a fost folosit in instanta cam in aceeasi perioada, s-a prescris ?
Mentionez ca acum am aflat de falsul facut.
Am citit ca prescriptia raspunderii penale este de 5 ani pentru fals si uz de fals. Dar nu am avut cunostinta de falsul facut.
Termenul de prescriptie curge de la data infractiunii, de la data folosirii falsului sau de la data la care am aflat ca s-a produs un fals?
S-a prescris ?
Multumesc frumos pentru raspuns !
Ultima modificare: Miercuri, 25 Iunie 2014
Tomy2000, utilizator
Cel mai recent răspuns: Tomy2000 , utilizator 11:50, 14 August 2014
S-a prescris! 5 ani este.
Chiar daca eu nu am stiut si eram in imposibilitatea sa aflu?
Chiar nu mai pot face nimic ?

In 2005 s-a facut un contract de vanzare cumparare teren, sub semnatura privata.
Eu am fost plecat din tara si am avut unele probleme juridice in afara tarii si nu m-am intors pana anul acesta.
Actul acela sub semnatura privata s-a folosit in 2006 pentru a se perfecta la judecatorie un act care sa tina loc de contract de vanzare cumparare.
Terenul era pe numele meu si a cuiva. El a facut actul de mana si a vandut terenul, cred ca el a semnat in locul meu. A spus ca partea mea de bani i-a luat in contul unei datorii ce o aveam la el. Dar eu sunt dispus sa-i dau banii si sa am acel teren...
Nu pot face plangere pentru fals in acte si uzul de fals?? Pentru ca amicul meu asta a facut. Daca au trecut 8-9 ani , gata ????
Pentru ca eu in acest an am aflat de situatie si fiind in alta tara, cu probleme juridice, nu am venit acasa si nici nu aveam cum sa aflu.....
S-a prescris ???
Cel care a facut falsul nu mai poate pati nimic?
Nu-mi pot recupera terenul ? Nu pot cere anularae hotararii judecatoresti privind perffectarea actului de vanzare ?
Din ce am aflat, acel teren a fost vandut si de cel care a obtinut hotararea in instanta , nici nu stiu a cui mai este , oricum nu e a celui care a obtinut hotararea judecatoreasca.


Ultima modificare: Joi, 14 August 2014
Tomy2000, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inselaciune ? grizzly10 grizzly10 Buna ziua! Un act cu o semnatura falsa, folosit in instanta pentru o hotarare ce tine loc de act autentic, in anul 2006, ramasa definitiva de atunci - se ... (vezi toată discuția)
Ce sanse exista daca se va depune plangere? Iona35 Iona35 Buna ziua! Mama mea are urmatoarea problema: In anul 2005 a vandut, impreuna cu tatal meu, un contract de vanzare cumparare de mana pentru un teren ... (vezi toată discuția)
Pedeapsa sau prescriere? Cristi_Marian2014 Cristi_Marian2014 Salut! Prezint urmatoarea situatie a varului meu : - contract de vanzare cumparare de mana a unui teren extravilan , in 2005-2006 ( el spune ca nu a ... (vezi toată discuția)