avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 904 soluții astăzi
Forum Activitate alexandranita

Activitate alexandranita

buna ziua, am mai avut un topic mai devreme cu faptul ca am fost inselata la o casa de schimb valutar..spuneti mi va rog ...patronii vor face plangere penala impotriva mea, insa nu vor sa preia gestiunea...au zis ca nu i intereseaza ca magazinul sta inchis, ca e in gestiunea mea//.nu stiu cum sa procedez..eu i am notificat inca de ieri ca nu ma mai prezint la munca, ca demisionez deodata ce nu si au respectat obligatiile salariale si mi au retras in mod abuziv salariul de pe ultima luna, si voi pleca fara preaviz...dar cum pot proceda daca ei nu vor sa mi preia gestiunea...ei mai au o dublura la chei si nu vreau sa ma trezesc in situatia ca vin si iau toti banii din seif si apoi sa ma inculpe pe mn ca am plecat cu tot cu bani..va rog sa mi spuneti cum trebuie procedat...multumesc
va multumesc domnule Bratu, in aceasi lumina am incercat si eu sa spun situtia mea..insa exista intotdeauna oameni care nu au cum sa intelega o situatie in care nu sunt pusi...si vorbind de raportul risc-salariu ,va asigur ca este cu mult sub 400 euro..
si in legsatura ca ,,voi fi demisa"...va inselati,..in tot acest timp am castigat increderea patronului si nu doreste dintr- o greseala sa fiu speriata si sa plec....deci va inselati inca odata..
in plus, ati plecat gresit inca de la prima intrebare..spre dezamagirea dumneavoastra vin foarte multi cu sume de 10000 de euro,zilnic poate...dumneavoastra judecati..si in legatura cu fisa postului , nici macar n am fost instruita in acest sens,,,sa mi se mai spuna cu ce fel de ,,manevre" ar putea sa vina...probabil patronul stie de ce nu face instruirea..eu zic ca va indreptati atentia catre persoana gresita....
dupa modul in care ati pus problema,incercand sa faceti din necazul meu un ,mare tam tam incat sa atrageti atentia ca ar fi fost vorba de o ,,manevra " sau ,,ticluire"....deci, nici nu o sa incerc sa va raspund..tot ce va pot spune este faptul ca daca era manevra sau ticluire, sigur m as fi interesat dinainte despre modul in care scapam si in nici un caz nu eram disperata sa cer parerea si sfaturi unor oameni ca dumneavoastra spre exemplu...ceilalti domni care mi au raspuns, le multumesc din suflet, au facut o detasat de problema si obiectiv...dumneavoastra imi faceti o invinuire care nu mi apartine,,,sa ai un asemenea necaz si sa mai vina si vreo 2 sa ti spuna ca a fost o manevra de a ta..e prea mult pentru mn...atunci inteleg de ce unii oameni nevinovati in mica sau mare masura,platesc pt niste sarlatani,dar nu numai, platesc si prin suferinta ca sunt oameni ca dumneavoastra care nu au trecut sigur prin astfel de situatii si in care situatia financiara le este suficienta incat sa nu simta lipsa unei astfel de sume...nu va raspund..pentru ca au aici am cerut sfaturi, nu sunt supusa unui interogatoriu,exact ca cel al unui avocat al celeilalte parti in care incearca sa te gaseasca pe tine vinovat...eu zic ca daca gandeati mai bine intrebarile va raspundeam..in schimb ele sunt puse sub forma unor acuze nefondate...la revedere.
Noul cod civil defineşte totuşi culpa gravă în art. 16 alin. (3), ultima frază, unde se stabileşte că este „atunci când autorul a acţionat cu o neglijenţă şi imprudenţă pe care nici persoana cea mai lipsită de dibăcie nu ar fi manifestat-o faţă de propriile interese”. De asemenea, principiul răspunderii pentru orice culpă este consacrat implicit în art. 1357 alin. (2), în materia răspunderii pentru fapta proprie, care dispune „Autorul prejudiciului răspunde pentru cea mai uşoară culpă”.
Subliniem că din economia prevederilor noului Cod civil se poate totuşi constata că gradele culpei prezintă utilitate practică în câteva situaţii: clauzele de nerăspundere pentru prejudiciul material cauzat bunurilor altuia sunt valabile numai în caz de culpă uşoară sau foarte uşoară [art. 1355 alin. (l)-(2)]; în cazul vinovăţiei comune, cei obligaţi să răspundă solidar faţă de victimă, în raporturile dintre ei, suportă sarcina reparării proporţional, în funcţie de anumite criterii, dintre care unul este gravitatea culpei (art. 1383 noul Cod Civil); atunci când şi creditorul a contribuit la producerea prejudiciului, despăgubirile datorate de debitor se vor diminua corespunzător"; mai mult debitorul nu datorează despăgubire pentru prejudiciile pe care creditorul le-ar fi putut evita cu o minimă diligenţă (art. 1354 noul Cod Civil).

Detalii: [ link extern ]
in cazul meu,fapta ilicita exista..dar nu exista vinovatie...
explicati mi va rog ce inseamna ''existenta unei fapte ilicite"''...in cazul meu ...stiu ca la raspunderea civila delictuala pentru fapta proprie,tb sa indeplinesc cumulativ 3 conditii:
- existena unei fapte ilicite
-existenta unui prejudiciu
-legatura de cauzalitate intre fapta ilicita si prejudiciu..

in cazul meu, ce inseamna existenta unei fapte ilicite???si care este legatura de cauzalitate??

va multumesc..
mie astazi ofiterul la care am depus plangerea mi a zis ca patronul m ar putea acuza de gestiune frauduloasa, desi eu am vazut ca legislatorul stipuleaza ca latura subiectiva sa fie cu intentie sau intentie indirecta...dar pe raspundere civila, nu inteleg eu..ar avea sort de izbanda impotriva mea daca eu demonstrez ca exista un dosar penal in lucru pt inselaciune???
spuneti mi va rog daca ma incadrez la gestiunea frauduloasa...va multumesc