avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 500 soluții astăzi
Forum Activitate BlackArtGL

Activitate BlackArtGL

Buna ziua! As dori sa aplic in Italia la facultate, si am nevoie de "un document care sa arate proprietatile detinute". Din ce am intrebat pe ici-colo si am cautat pe net, statul nostru nu ofera asa ceva. Ma gandesc cum sa abordez problema: as atasa copie legalizata dupa contractul apartamentului si al casei de la tara, dar poate zic cei ce citesc dosarul ca nu sunt singurele proprietati detinute de ai mei. Exista o baza de date cu proprietatile detinute de o anumita persoana, si o modalitate prin care sa pot scoate un document care sa le enumere?
Buna ziua! Puteti sa imi explicati va rog ce inseamna "fara drept" in contextul urmator? :
Prelevarea de ţesuturi sau organe de la un cadavru, fără drept, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.

Sa zicem ca ipotetic, un student la medicina a gasit de vanzare material didactic dupa care sa invete(schelet). E ilegal sa il cumpere sau e ilegala doar vanzarea?
Marea problema este ca presedintele asociatiei este mana in mana cu firma respectiva, acum 2 luni cand a inceput sa fie cautat de proprietari nu a vrut sa deschida usa si pe urma am aflat ca a plecat in alt continent pe o perioada nedeterminata.
Buna ziua! Acum 6 ani de zile, presedintele asociatiei de locatari a adus pe masa o propunere din cauza unor probleme cu infiltratiile de apa la etajul 4: Mansardarea. Zis si facut, contract semnat in martie 2008 de presedintele asociatiei si firma, lucrari incepute, decopertare, gauri facute, mansarda neacoperita, ploi, zapezi, infiltratii cu butoaiele la et 4(de n ori mai multe decat inainte). In 2011 cred, contractul a fost preluat de alta firma deoarece prima a dat faliment sau ceva de genul, contract semnat tot de presedintele asociatiei si firma noua. In contract scrie asa: izolatie exterioara bloc, curatenie la subsol, curatenie pe casa scarii, curatenie la apartamentele etajului 4 unde au stricat, si un apartament facut de ei ramane al asociatiei pana se respecta celelalte clauze din contract. Prezent: Lucrarile aproape terminate, nu vor sa ne faca curatenie in apartament(curatenie de baza, reparat, dat cu glet si var alb) decat cu bani. Apartamentul acela din garantie e deja vandut. Avem vecini la etajul 5 care stau in sufragerie si deasupra lor, adica in dormitor, nu le-au pus inca geamuri! Sunt conectati la electricitate de pe casa scarii, si le-am oprit curentul. Acum muncitorii sunt aici si stau degeaba ca nu au cu ce sa lucreze. Intrebarea mea este: ce se poate face pe plan juridic in acest sens? Repet, eu nu vreau decat sa imi repare gaurile pe care mi le-au facut in casa, nu am pretentii deosebite.