Buna ziua! As dori sa aplic in Italia la facultate, si am nevoie de "un document care sa arate proprietatile detinute". Din ce am intrebat pe ici-colo si am cautat pe net, statul nostru nu ofera asa ceva. Ma gandesc cum sa abordez problema: as atasa copie legalizata dupa contractul apartamentului si al casei de la tara, dar poate zic cei ce citesc dosarul ca nu sunt singurele proprietati detinute de ai mei. Exista o baza de date cu proprietatile detinute de o anumita persoana, si o modalitate prin care sa pot scoate un document care sa le enumere?
Buna ziua! Puteti sa imi explicati va rog ce inseamna "fara drept" in contextul urmator? :
Prelevarea de ţesuturi sau organe de la un cadavru, fără drept, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.
Sa zicem ca ipotetic, un student la medicina a gasit de vanzare material didactic dupa care sa invete(schelet). E ilegal sa il cumpere sau e ilegala doar vanzarea?
Buna ziua! Acum 6 ani de zile, presedintele asociatiei de locatari a adus pe masa o propunere din cauza unor probleme cu infiltratiile de apa la etajul 4: Mansardarea. Zis si facut, contract semnat in martie 2008 de presedintele asociatiei si firma, lucrari incepute, decopertare, gauri facute, mansarda neacoperita, ploi, zapezi, infiltratii cu butoaiele la et 4(de n ori mai multe decat inainte). In 2011 cred, contractul a fost preluat de alta firma deoarece prima a dat faliment sau ceva de genul, contract semnat tot de presedintele asociatiei si firma noua. In contract scrie asa: izolatie exterioara bloc, curatenie la subsol, curatenie pe casa scarii, curatenie la apartamentele etajului 4 unde au stricat, si un apartament facut de ei ramane al asociatiei pana se respecta celelalte clauze din contract. Prezent: Lucrarile aproape terminate, nu vor sa ne faca curatenie in apartament(curatenie de baza, reparat, dat cu glet si var alb) decat cu bani. Apartamentul acela din garantie e deja vandut. Avem vecini la etajul 5 care stau in sufragerie si deasupra lor, adica in dormitor, nu le-au pus inca geamuri! Sunt conectati la electricitate de pe casa scarii, si le-am oprit curentul. Acum muncitorii sunt aici si stau degeaba ca nu au cu ce sa lucreze. Intrebarea mea este: ce se poate face pe plan juridic in acest sens? Repet, eu nu vreau decat sa imi repare gaurile pe care mi le-au facut in casa, nu am pretentii deosebite.