avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1054 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Firma de facut mansarde refuza sa imi faca curatenie ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Firma de facut mansarde refuza sa imi faca curatenie in apartament la etajul 4 contrar contractului

Buna ziua! Acum 6 ani de zile, presedintele asociatiei de locatari a adus pe masa o propunere din cauza unor probleme cu infiltratiile de apa la etajul 4: Mansardarea. Zis si facut, contract semnat in martie 2008 de presedintele asociatiei si firma, lucrari incepute, decopertare, gauri facute, mansarda neacoperita, ploi, zapezi, infiltratii cu butoaiele la et 4(de n ori mai multe decat inainte). In 2011 cred, contractul a fost preluat de alta firma deoarece prima a dat faliment sau ceva de genul, contract semnat tot de presedintele asociatiei si firma noua. In contract scrie asa: izolatie exterioara bloc, curatenie la subsol, curatenie pe casa scarii, curatenie la apartamentele etajului 4 unde au stricat, si un apartament facut de ei ramane al asociatiei pana se respecta celelalte clauze din contract. Prezent: Lucrarile aproape terminate, nu vor sa ne faca curatenie in apartament(curatenie de baza, reparat, dat cu glet si var alb) decat cu bani. Apartamentul acela din garantie e deja vandut. Avem vecini la etajul 5 care stau in sufragerie si deasupra lor, adica in dormitor, nu le-au pus inca geamuri! Sunt conectati la electricitate de pe casa scarii, si le-am oprit curentul. Acum muncitorii sunt aici si stau degeaba ca nu au cu ce sa lucreze. Intrebarea mea este: ce se poate face pe plan juridic in acest sens? Repet, eu nu vreau decat sa imi repare gaurile pe care mi le-au facut in casa, nu am pretentii deosebite.
Cel mai recent răspuns: ausfahrt , utilizator 15:57, 20 Mai 2014
BlackArtGL a scris:

Intrebarea mea este: ce se poate face pe plan juridic in acest sens?

Presedintele de asociatie de proprietari,in calitate de reprezentant legal al asociatiei de proprietari si de semnatar al contractului de executie mansarda,are competenta iitial sa notifice executantul de obligatiile contractual asumate,sub sanctiunea suportarii costurilor aferente demersurilor prin mediator sau instanta de judecata
Daca executantul nu isi asuma responsabilitatea sa dea curs notificarii,presedintele de asociatie poate demara procedura prealabila prin mediator,eventual instanta de judecata
Marea problema este ca presedintele asociatiei este mana in mana cu firma respectiva, acum 2 luni cand a inceput sa fie cautat de proprietari nu a vrut sa deschida usa si pe urma am aflat ca a plecat in alt continent pe o perioada nedeterminata.
Ca sa rezumam situatia Dvs :
- repararea apartamentului este prevazuta intr-un contract in care nu sunteti parte
- cel care va reprezinta ca parte in contract s-a 'vandut' constructorului.
- la ISC si Disciplina in constructii va duceti degeaba pentru ca lucrarile au fost efectuate in baza unei autorizatii de construire cu care Dvs. ati fost de acord.
- presupun ca in contract nu se mentioneaza ce se intampla in cazul in care constructorul nu efectueaza reparatiile promise.

:hm: Era interesant daca inainte de a fi de acord cu minunata constructie ati fi postat un mesaj pe forum care incepea cu ' ce se intampla daca..'
Revenind la subiect. Adunati repede vecinii,faceti sedinta, schimbati presedintele, angajati un avocat si scoateti tot ce puteti din contractul ala.Repede, pana nu termina constructia si pleaca..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme in apartament din cauza mansardarii amyadelina amyadelina Asociatia de proprietari a vindut terasa blocului unei firme care construieste apartamente la mansarda pe care le va vinde iar noi asociatia vom beneficia ... (vezi toată discuția)
Reparatie acoperis bloc cgugoasa cgugoasa Intr-o asociatie de proprietari exista o scara de bloc cu 24 apartamente, 6 apartamente au contribuit la constituirea fondului de reparatii din asociatie, ... (vezi toată discuția)
Vecinul de la 4 l-a inundat pe cel de la 3... cavallis cavallis buna ziua, in scara la mine...vecinul de la 4 (plecat din tara) ia cedat furtunul de sub ghiuveta bucatarie, a picurat si in timp ia facut bucataria praf, ... (vezi toată discuția)