avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 924 soluții astăzi
Forum Activitate daleioan

Activitate daleioan

Mulțumesc mult pentru răspuns. Sper să avem succes în instanță.
Am contestat în două rânduri , dar am primit același răspuns, cum că HG 900 prevede că salariul minim brut garantat în plată este de 3300 lei, fără indemnizații, sporuri și alte adaosuri. În data de 26.02.2024 am înaintat o citare în instanță la Tribunalul Bihor și avem termen de judecată abia în 10.01.2025. Primăria înțelege să aplice HG 900 așa cum îi convine ei, adică 3300, fără nimic altceva. Eu însă, datorită caracterului interpretabilității legilor din Romănia, înțeleg că suma de 3300, fără nimic altceva este salariul brut, la care se vor adăuga indemnizații, sporuri și alte adaosuri. Vă rog să mă lămuriți în acest sens, deoarece bănuiesc că mulți oameni sunt induși în eroare de această interpretabilitate a legilor. Menționez că soția are aproximativ 31 ani vechime. Vă mulțumesc.
Bună ziua. Soția mea este angajată a primăriei ca asistent personal al fiului nostru care este încadrat în grad de handicap grav cu asistent personal. Înainte de intrarea în vigoare a HG 900/28 .09. 2023 soția a beneficiat de un salariu brut în care era inclus și sporul de vechime de 25%, respectiv 3207 lei. De la data de 01.10.2023 i sa majorat salariul la 3300, cât prevede HG 900, dar nu mai beneficiază de sporul de vechime. Menționez că, am cunoștință că toți angajații primăriei beneficiază în continuare de sporul de vechime, în afara asistenților personali ai persoanelor cu dizabilități. Ce se poate face legal în această situație?
Bună ziua, aș dori să întreb ce sumă primește un angajat bugetar, drept indemnizație de concediu de odihnă, care are salariul de încadrare (inclusiv sporul de 25% pentru vechimea în muncă), de 2704 lei. Angajatul are dreptul la 25 zile de concediu de odihnă. Vă mulțumesc .
Asistenții personali ai copiilor cu dizabilități beneficiază de stimulentul de risc acordat în baza OUG 43/2020 ? Dacă da, ce trebuie să facă pentru a intra în posesia stimulentului ?
2706 Lei
Bună ziua. Soția mea este angajată la Primărie, ca asistent personal al copilului nostru care este încadrat cu handicap grav cu asistent personal. Am solicitat majorarea salariului cu 15 % conform cu HG 589/2018. Răspunsul primăriei a fost că la această majorare cu 15% au dreptul numai asistenții personali profesioniști.
Discuție Bursa Medicală
Bună seara. Am un copil cu handicap grav ( parapareză spastică) integrat în învățămantul de masă. Va fi în clasa a șaptea. Beneficiază de Programul CES ( Programă adaptată). Aș vrea să știu dacă poate beneficia conform Ordinului 3480/26 martie 2018 care aduce modificări Ordinului 5576/07 octombrie 2011 și de bursă medicală. Are Certificat de handicap GRAV-cu Asistent Personal.
Discuție poluare sonoră
Bună ziua. Am nevoie de o îndrumare, dacă în carosabilul care trece prin fața casei mele s-a format o groapă și autovehiculele de mare tonaj ce trec prin această groapă fac un zgomot infernal, din care cauză nu putem dormi noaptea, cum pot să intentez o actiune de judecată împotriva administratorului acelui sector de drum și ce probe trebuiesc aduse drept dovadă pentru disconfortul creat.
Răspuns la discuția Succesiune
Mersi mult!!!