avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 777 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune

Am o cunostinta care dupa moartea sotului a trecut 1/2 din locuinta pe fiica sa. Din cauza ca nu se mai inteleg, D-na ar dori sa rezilieze aceasta succesiune. Este posibil acest lucru si in ce conditii?
Cel mai recent răspuns: daleioan , utilizator 12:23, 21 Mai 2014
Practic doamna a renuntat la succesiunea dupa sot, iar fata l-a mostenit doar ea pe tatal sau si acum auambele cate 1/2 din ap. E corect ?
Chiar daca nu, nu se poate razgandi indiferent daca a renuntat la mostenire sau a incheiat alt act prin care a cedat proprietatea. Doar daca ar fi incheiat un contract de intretinere ar fi putut rezilia in caz ca fata nu si-ar fi respectat obligatiile.
Nu se mai inteleg, sa faca partaj.
Cota-parte, odata instrainata, de principiu, nu mai poate fi redobandita.
In ce conditii se poate face partaj si unde se face la notar sau in instanta? Practic ce trebuie sa faca D-na ca s-o scoata pe fata de la mostenire?
de la care mostenire s-o scoata ?
Acum au coote egale din acea casa. daca se inteles vor merge la notar, mama ia casa si ii da bani fetei pt cota ei. daca fata nu vrea banii sau nu se inteleg pe o suma, mama sa mearga in instanta si sa ceara iesirea din indiviziune. Daca nu are bani sa ii dea fetei si nici fata nu poate plati sulta reprezentand jumatate din valoarea casei, sa ceara sa fie vanduta.. Sa fie vanduta, se pot intelege si fara judecata, altfel nu raman cu mai nimic, banii se vor duce pe avocati, taxe de timbru, expertize.
Dupa cum vedeti ar fi mai ieftin si mai comod sa incerce sa se inteleaga si sa convietuiasca in liniste. daca nu se inteleg, pot macar sa se ignore.

Mersi mult!!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am cedat fratelui partea mea de mostenire din partea tatalui ... lucian1962 lucian1962 Am cedat fratelui partea mea de mostenire din partea tatalui ( 1/8 dintr-un imobil) si am citit pe forum ca nu mai pot revoca actiunea mea. In momentum de fata ... (vezi toată discuția)
Renuntare la succsiune in favoarea mamei pgru1977 pgru1977 buna ziua,tatal meu decedat in ianuarie si eu si mama in viata am facut actul succesorial!din pacate nu am stiut ca pot renunta la succesiune in favoare ei si ... (vezi toată discuția)
Ce act sa fac? doraioana doraioana Buna ziua! As dori sa-mi spuneti ce pot face sa devina proprietari copii mei pe mostenirea mea din partea tatalui. Acum 3 ani a murit tatal meu.Am dezbatut ... (vezi toată discuția)