Buna ziua!
As dori sa-mi spuneti ce pot face sa devina proprietari copii mei pe mostenirea mea din partea tatalui.
Acum 3 ani a murit tatal meu.Am dezbatut succesiunea pe partea lui,la notariat mama a cedat partea ei mie si surorii mele.E ok pana aici.
Dupa putin timp fara sa-mi zica ceva mama s-a dus la notar cu sora mea si i-a facut acte de vanzare cumparare pe jumatatea ei .Sa zicem ca e in ordine si asta dar numai eu stiu ce este in sufletul meu sa vad ca cea care m-a tinut in pantece 9 luni,si m-a alaptat nu ma considera si pe mine fata ei,cu toate astea eu tot,, mama,, pot sa-i spun!Am 4 copii sunt si eu mama si tot ce fac ,fac pentru toti la fel si ce le voi lasa va fi in mod egal nu pot sa fac diferenta in asa hal...........
In fine….acum locul pentru care discut are suprafata de 500 mp,am stabilit sa raman eu cu 100 mp iar sora mea cu restul de 400 mp.Am facut cadastrul si intabularea noi doua fiind inregistrate in indiviziune.Ce doresc eu este sa-mi explicati ce acte sa fac,sa ramana locul de 100mp copiilor mei(toti 4 sunt minori).Acum se face partajul(scoaterea din indiviziune) am inteles de la un notar.Ea ramane cu lotul ei eu cu lotul meu.Daca nu am bani de acte de vanzare cumparare si raman doar cu partajul acesta se poate ca peste ani sora aceasta a mea care vrea tot sa-mi lase copii pe strazi?Se poate razgandi si sa mai ceara parte si din ceea ce-mi ramane mie?
Ce sfat imi dati dat fiind vorba ca v-ati dat seama cu 4 copii pe criza asta nu ma dau banii afara din casa sa fac acte.In plus ea forteaza nota ca vrea sa se apuce de construit pe terenul ei si m-a terminat psihic cu telefoanele ca ea vrea acte sa ma duc la semnat.Plus ca abia acum de curand am aflat ca mama i-a vandut partea ei.Psihic sunt terminata,am fost la notar am inceput sa plang si nu am inteles nimic.Asa citesc si inteleg fara probleme ca explicati pe intelesul fiecaruia.
Va multumesc din suflet pentru raspunsuri si va doresc SARBATORI FERICITE ALATURI DE CEI DRAGI!
Nu sunt in domeniu sa-ti spun ce acte poti face dar sincer cred ca sufleteste esti cel mai ranita dupa cum vad tu nu prea vrei nimic pentru tine ci pentru copii,pot sa-ti dau un sfat:Fii tare,si nu ceda usor.Succes!
Da, este cumva riscant sa procedati intr-un mod in care sa ramaneti descoperita.
Daca nu locuiti in acea casa si nu aveti frati sau surori puteti renuntan la mostenire si urmeaza sa vina la mostenire copii dvs.
Poate ca ar trebui totusi sa consultati un avocat mai inainte de a proceda intr-un mod in care ulterior sa regretati.
Este bine sa cunoasteti toate asopectele problemei.
Pot contesta actul de vanzare-cumparare facut pe ascuns de mama mea?Din cate am inteles,prin lege trebuia sa-mi lase si mie o cota parte,infima de altfel ,sau nu mai este obligata la lucrul acesta deoarece ea a cedat parte ei din partea tatalui mie si surorii mele.Este valabil actul facut intre ea si sora mea,sa-i vanda cotele ei parti inaintea scoaterii din indiviziune a mea?
din pacate, actul de vanzare-cumparare dintre mama si sora dvs. este perfect valabil .
mama dvs . poate dispune cum doreste de cota sa din proprietate .
din punct de vedere legal, aveti totusi posibilitatea de a anula acest act, in instanta .
Declaratie notariala
dana29
Buna ziua!As dori si eu sa ma lamuriti intr-o problema.Dupa decesul mamei am dezbatut succesiunea eu , sora mea si tatal.Tatal a cedat dreptul lui din partea ... (vezi toată discuția)