avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 447 soluții astăzi
Forum Activitate adina_miu

Activitate adina_miu

multumesc mult
In cazul de fata concedierea nu este dispusa de motive care tin de persoana salariatului.... toti colegi au de semnat actul aditional in care este specificata aceasta perioada de proba ,ei fiind in aceeasi situatie ca si mine.

Daca se redenumeste directia inseamna ca se desfiinteaza?
Concret ,in decizia de reoganizare scrie asa " Directia x "se reorganizeaza sub forma de "serviciu y"..........toate posturile existente in cadrul directiei x raman in cadrul structurilor aferente.

Se poate considera ca postul se desfiinteaza?...astfel incat sa se dispuna concedierea mea?
Dar ma pot da afara atata timp cat postul nu se desfiinteaza?
Eu nu schimb nici functia nici profesia, nici activitatea iar actul aditional trebuie semnat in 3 zile. .Daca nu semnez ce se poate intampla?
Sunt angajat de 16 ani pe functia de referent de specialitate . In urma unei reorganizari directia din care faceam parte s-a reformat in serviciu, biroul in care lucram numit "biroul de monitorizare NS" s-a redenumit simplu "Birou de monitorizare" ramanand aceeasi oameni si posturi.
Trebuie sa semnez noul act aditional cu noua redenumire doar ca acolo apare ca voi avea o perioada de proba 3 luni desi fisa postului nu s-a schimbat, nici functia. Este legal sa mai am aceasta perioada de proba tinand cont ca sunt de 16 ani in aceasta functie ?...pt ca, conform art. 31(3) din Codul Muncii, pe durata sau la sfârşitul perioadei de probă pot renunţa la contractul individual de muncă printr-o notificare scrisă, fără preaviz şi fără justificare.
am incercat sa iau legatura, avand o copie dupa buletin a cumparatorului, dar se pare ca nu sta acolo si nu a stat niciodata acolo.....este un bloc nou, fara locatari.
Buna ziua,
Anul trecut in octombrie 2013 am vandut o masina, am facut toate actele necesare la circa financiara (e scoasa de la fisc)

Acum cateva zile am primit o notificare de la CNADNR pe numele meu (deci noul proprietar nu a inmatriculat masina) ca in luna mai 2014 am circulat fara rovinieta cu masina vanduta (intr-un judet in care nu am fost niciodata) si ca trebuie sa merg sa platesc amenda.

Am contestat la judecatorie (astept primul termen), dar as vrea sa stiu daca am sanse sa-mi fie anulat procesul verbal....pt ca un avocat mi-a spus ca nu am nicio sansa si ca trebuie sa platesc amenda.

Nu inteleg de ce pt ca nu sunt eu nu am cum sa-l oblig pe noul proprierar sa inmatriculeze masina.....eu nu o pot radia pt ca nu mai am actele masinii.....am fost la politia rutiera, am facut o cerere in acest sens si mi-a spus ca masina nu o pot radia si ca ei fac o observatie in baza lor ca auto a fost vandut dar asta nu inseamna ca cei de la CNADNR vor vedea aceasta observatie....si ca s-ar putea sa mai primesc amenzi.

Ce este de facut?
multumesc pentru informatii.
am facut contestatia pe care o voi depune la judecatoria unde locuiesc, dar as vrea sa stiu daca instanta ma va va fi chiar proces....adica va trebui sa apar in fata intatei, sau se va lua in considerare inscrisurile depuse? Ca inscrisuri am actul de vanzare cumparare, si dovada de la circa financiara de scoatere auto de pe rol. Am nevoie de avocat sau pot merge personal sa-mi sustin cauza avand in vedere inscrisurile depuse......ca sa stiu daca merita sa fac contestatie sau platesc amenda desi nu este a mea? Mentionez ca am 24 ani si sunt intr-o situatie inedita, iar contestatia depusa a fost conceputa de un jurist de la firma unde lucrez.
si unde trebuie sa contest amenda? La politie sau la fisc? in Bucuresti unde locuiesc sau in judetul unde s-a intocmit procesul verbal?
Buna ziua,
Anul trecut in octombrie 2013 am vandut o masina, am facut toate actele necesare la circa financiara.
La 2 luni mi-am cumparat alta masina, la fel am inmatriculat-o pe numele meu la politie cat si la circa financiara (la circa financiara nu mai figurez cu masina veche)
Acum cateva zile am primit o notificare de la politie pe numele meu (deci noul proprietar nu a inmatriculat masina) ca in luna mai 2014 am circulat fara rovinieta cu masina vanduta (intr-un judet in care nu am fost niciodata) si ca trebuie sa merg sa platesc amenda.

Ce trebuie sa fac? Trebuie sa-i anunt pe cei de la fisc/politie ca masina a fost vanduta cu 1 an in urma? Sau nu fac nimic urmand sa se clarifice situatia intre fisc si politie?